islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4990
EURO
34,7557
ALTIN
2.491,37
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Kur’ân’da Neler Var? IX /ZİNANIN CEZASI

Kur’ân’da Neler Var? IX /ZİNANIN CEZASI
24 Nisan 2022 12:00
A+
A-

24. Kur’ân’da en az dört şahidin tanık olacağı şekilde işlenen zinaya Recm değil ama bir topluluk önünde yüzde celde vurulması emredilmekte, zinacıların şahitlikleri red edilerek ancak kendileri gibi zinacılarla evlenebilecekleri duyurulmaktadır. (Nur 2-5)

Lezbiyenlere evlerinde göz hapsinde bulundurma, eşcinsel erkeklere ise ilk kez yargılanmalarında uyarı ve yerme, sürekli yapmaları ve eşcinselliği savunmaları ve örgütlemeleri durumunda ise değişik cezalar verilebileceği açıklanmaktadır. (Nisa 15-6İ Araf 884))

Zinacı Kadın Dövülebilirliği

Evlilik hayatında şiddet yasaklanmakla birlikte şu veya bu sebeple yargıya ve boşama yoluna gidemeyen kocaya; yalnızca ona ve sadece zinacı karısı için hafifçe şiddet gösterme izni verilmektedir. Bu izin görev olmayıp aileyi koruma ümidiyle kullanılabilecek bir haktır. (Nisa 34)

Erkeğin Boşaması- Kadının Boşanması-Boşanma Ahlakı

25. Kurân’da şartlarına uygun olarak kurulan aile yüceltilmekle ve karı koca görevleri ibadet kılınmakla birlikte boşanma da onaylanmaktadır. Mehir, nafaka ve boşama nafakası yüklenen erkeğe doğrudan, kadına ise kocasıyla anlaşma veya yargı yoluyla anında boşanma hakkı verilmekte ve boşanmanın karşılıklı saygı içinde gerçekleştirilmesi öğütlenmektedir. Böyle insana saygıyı içeren muhteşem bir boşama-boşanma sistemi oluşturulmaktadır. (Talak 1-6; Bakara 228-233,141)

Devam edecek…

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.