islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

KADİN VALİMİZE HOŞ GELDİN DİYOR, CUMHURBAŞKANIMIZA DUALAR EDİYORUZ

KADİN VALİMİZE HOŞ GELDİN DİYOR, CUMHURBAŞKANIMIZA DUALAR EDİYORUZ
17 Mayıs 2022 13:48
A+
A-

“KADİN VALİMİZE HOŞ GELDİN DİYOR, CUMHURBAŞKANIMIZA DUALAR EDİYORUZ”

Ali Rıza Demircan hoca, son yazısında Afyon iline atanan yeni Başörtülü hanım Valimize hoş geldiniz diyor.  Cumhurbaşkanına ise dualar ediyor. Bu yazısında seçim süreci içinde olduğumuza da dikkat çekerek, yeni cumhurbaşkanı adayı için, ironi yaparak, Sayın Erdoğan’ın gitmesini isteyenlere bir öneride bulunuyor:

“İLLA DA RECEP TAYYİP BEY GİTSİN DİYENLERE “İNANARAK KULCA ÖRTÜNDÜĞÜNÜ KANITLAMIŞ ÜMİT MERİÇ VE BENZERİ BİR DEĞERİMİZİ BULUP ADAY YAPMALARINI ÖNERİRİM.”

Sayın Erdoğan’ın yerine aday bulmakta zorlanan siyasetin yeni bir aday profiline yönelmelerini salık veriyor. Farklı adayların ismi gündeme taşınıyor. Ama bir türlü kimin olacağına dair kesin bir yaklaşım geliştiremediklerini de gözlemliyor, siyasetle uğraşanlar. Muhalefetin en büyük sorunu, halk ile sorunlu bir ilişkiyi bitirmeyi göze alamamalarıdır. İster CHP, ister İp veya benzerleri olsun, ekseriyeti oluşturan muhafazakâr milliyetçi kesimi ikna kabiliyetini göstermekte zorlanıyorlar. Yanlışta da ısrar ediyorlar. Dine ve dindarlara yönelik her saldırı ve eleştiri veya onların alanlarını siyaseten daraltma çabaları, güçlü bir tepkiyi de beraberinde getirmektedir.

Bilenler bilir. Her zaman milliyetçi dindar sağ muhafazakâr seçmen kendisinden birilerini veya kendisine çok yakın bulduğu birini seçmekte tereddüt etmemiştir. Seksen sonrası Özal, sonra Erbakan hoca, ardından da Erdoğan seçilmeye devam etmektedir. Ali Rıza Hoca ironi ile birlikte başörtülü bir aday bulursanız seçimi kazanırsınız, diyor. Yani seçimi başka türlü bir şekilde kazanma ihtimalinin olmadığına da vurgu yapmış oluyor.

Tabi burada asıl dikkat çekilmek istenen durum, muhalefet partilerini temsil eden altılı ittifakın, aday bulmada yaşadığı sorunlar bir tarafa kimi, hangi kriterler içinden seçeceklerinin de açık bir şekilde belirlenmesi gerektiğini ilzam eder. Salt ‘Erdoğan gitsin’ macerası veya ‘ne olursa olsun, gitsin’ demenin siyasal bir karşılığının olmadığını görmek açısından da bu ironiyi doğru anlamakta yarar var.

Burada asıl dikkat çekilmesi gereken şey ise; siyasal açıdan muhafazakâr dindar kesimin kendisine yöneltilmiş tehditleri gördüğünü ve kendisinin tatmin edilmemesi durumunda bugüne kadar kendisi için bir tehdit olarak görmediği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı terk etmesinin beklenmemesi gerektiğidir.

Gönül dolusu dualar etmesi, Cumhurbaşkanının Vali atamasında başörtülü bir hanımı tercih etmesi üzerine duyulan minnete bir göndermedir. Bu da dindar kesimin cumhurbaşkanı ile gönül bağının derinliğini göstermektedir. Ali Rıza hoca sert eleştirileri ile bilinen son yazılarında bunu açık bir şekilde ifade eden biri olarak düşünülmesi gereken âlim bir insandır.

Düşünme sırası muhalefetindir.

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.