islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4276
EURO
34,7383
ALTIN
2.429,77
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

ANCAK BEYİNLERİ BATILLAR İÇİNDE YANANLAR KUR’AN YAKABİLİR

ANCAK BEYİNLERİ BATILLAR İÇİNDE YANANLAR KUR’AN YAKABİLİR
27 Ocak 2023 16:44
A+
A-

Paludan: “Kur’an  yakmaya devam edeceğim”

İsveç’in başkenti Stockholm’deki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakan aşırı sağcı Danimarkalı siyasetçi Rasmus Paludan, yeni provokasyonlara imza atmaya hazırlanıyor.

Danimarkalı Paludan, “İsveç NATO üyesi olana kadar her cuma Kopenhag’daki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur’an yakacağım” diyerek, yaptığı çirkinliğe, pisliğe ve terbiyesizliğe devem edeceğini duyurdu.

Paludan, güya Cumhurbaşkanımıza da seslenerek “İsveç NATO üyesi olana kadar her cuma Kopenhag’daki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur’an yakacağım” dedi.

Kur’an- Kerim yakmayı ifade özgürlüğü zanneden Paludan, terbiyesizliğini Erdoğan’a bağlayacak kadar da psikolojik vaka olduğunu şu cümleleriyle ortaya koydu:

“Bunun Erdoğan’ın hatası olduğunu duyuracağım. O, İsveç’i NATO’da istemiyor fakat ben ona ifade özgürlüğünü öğreteceğim”

İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği ile başlayan krizi körükleyen Paludan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendiği paylaşımında bundan böyle her hafta bir Kur’an-ı Kerim yakacağını duyurdu.

HABER YORUM

Bir insan nasıl bir kişiliğe sahip olmalı ki, içinde bulunduğu kin ve nefret onu bir kutsal kitabı yakmaya kadar sevk etsin! Aslında sorulması gereken soru bu olması gerekir diye düşünüyoruz. Bu konuda, hep birlikte  küçük bir düşünce gezintisine çıkalım bakalım…

1-Bir insanın Müslümanlara duyduğu kin ve nefret onu Kur’an yakacak kadar etkilemiş ise, o insan Psikolojik açıdan sağlıklı bir insan değildir. Bu sebeple Puldan’ın kesinlikle iyi bir psikiyatrikse gitmeli ve “Kur’an ya da başka bir kutsal kitap yakmanın, ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği” gerçeğinden hareketle seanslar almalıdır.

2-Anlaşılan o ki Puldan ve genel manada Batı’nın bilinçaltında ki “Haçlı zihniyeti” hala yerini koruyor. Bizler de bu zihniyete tarihe bakarak ders çıkarmalarını salık veriyoruz.

3-Diğer taraftan ne yaparsa yapsınlar, Avrupa dahil İslam’ın yükselişini engelleyemeyen bu spastik düşünceli insanlar, ne yapacaklarını bilememenin çaresizliği içinde kıvranarak bu tür provokatif eylemleri gerçekleştiriyorlar.

Batının batık kültürü

Şunu ifade edelim ki,  batının batık kültürüne sahip bu hokkabazlar, her devirde olmuştur ve bundan sonra da olacaktır. Bize düşen görev, İslam’ın gerçeklerini bıkmadan ve usanmadan anlatmak ve  duyurmaktır.

Mirat Haber olarak Müslümanlara tavsiyemiz,  bu tür davranışlar karşısında soğukkanlılığımızı yitirmeden ve kurgulanan oyuna da gelmeden, tebliğ ve tebyin görevimizi devam ettirmemizdir. Zira Haçlı zihniyeti, bugüne kadar İslam karşısında galip gelmemiştir, bundan sonra da gelemeyecektir. Bu, bize yüce rabbimizin vaadidir:

“Allah: Elbette ben ve elçilerim galip geleceğiz, diye yazmıştır. Şüphesiz Allah güçlüdür, galiptir.”[1]

Şaban DOĞAN

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.