islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
45,1851
EURO
52,9418
ALTIN
6.741,71
BIST
14.351,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
11°C
Cumartesi Çok Bulutlu
14°C
Pazar Hafif Yağmurlu
13°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
15°C

Thomas Portes: İsrail’in Paris Büyükelçiliği Kapatılsın

Thomas Portes: İsrail’in Paris Büyükelçiliği Kapatılsın
22/05/2025 11:33
A+
A-

”LFI” Milletvekili Thomas Portes: “İsrail’in Paris Büyükelçiliği Kapatılsın”

İsrail ordusunun diplomatik heyete ateş açmasına tepki büyüyor
Fransa’da muhalefetteki solcu Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Partisi Milletvekili Thomas Portes, İsrail ordusunun Cenin Mülteci Kampı yakınlarında diplomatların da bulunduğu bir heyete ateş açmasına sert tepki gösterdi. Portes, yaşanan olayın kabul edilemez olduğunu belirterek, İsrail’in Paris Büyükelçiliği’nin derhal kapatılması çağrısında bulundu.

Portes: “Artık yeter, bu saldırganlık cezasız kalamaz”
Thomas Portes, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Filistin topraklarında sistematik olarak sivilleri hedef aldığını vurguladı. Olayın diplomatik bir heyeti kapsaması nedeniyle durumun daha da vahim olduğunu belirten Portes, “Artık yeter. Fransa, uluslararası hukuku çiğneyen bu devlete karşı sessiz kalamaz. Paris’teki İsrail Büyükelçiliği derhal kapatılmalıdır” dedi.

Fransa’da hükümete tepki: “Fransa neden hâlâ sessiz?”
Portes, Fransa hükümetinin yaşananlara tepkisiz kalmasını da eleştirdi. Özellikle Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a yüklenen Portes, “Diplomatlara ateş açılması, yalnızca Filistin’e değil, aynı zamanda Fransa’ya yapılmış bir saygısızlıktır. Buna rağmen hükümet neden sessiz?” ifadelerini kullandı.

İsrail ordusundan açıklama yok
İsrail tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmazken, olayın detayları da netleşmiş değil. Diplomatik kaynaklar ise saldırıya uğrayan heyette farklı ülkelerden temsilcilerin bulunduğunu bildirdi. Fransa Dışişleri Bakanlığı ise konuyla ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu.

LFI’den art arda tepkiler geliyor
Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Partisi, Gazze ve Batı Şeria’daki İsrail saldırılarına karşı sert söylemleriyle dikkat çekiyor. Parti lideri Jean-Luc Mélenchon da daha önce İsrail’in “uluslararası hukuku çiğnediğini” belirterek yaptırım çağrısında bulunmuştu.

Gelişmeler kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, gözler Fransa hükümetinin atacağı adımlara çevrildi.

İslami Haber ”MİRAT” – YouTube

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.