islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
47,3794
EURO
54,0536
ALTIN
6.160,00
BIST
13.687,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
31°C
İstanbul
31°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Açık
29°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
28°C
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
29°C

İsrailli Tümgeneral: Kudüs Savaşı Türkiye’ye Karşı Olacak

İsrailli Tümgeneral: Kudüs Savaşı Türkiye’ye Karşı Olacak

İsrailli General’den Dikkat Çeken Sözler: “Kudüs Savaşı Türkiye’ye Karşı Olacak”

İsrail’de emekli Tümgeneral Gershon Hacohen, ülke medyasına yaptığı açıklamalarda çarpıcı ifadeler kullandı. Hacohen, İsrail’in “Kudüs’ün hâkimiyeti için yeni bir savaşa girdiğini” belirterek bu savaşın Türkiye’ye karşı olacağını söyledi.

Hacohen, açıklamasında “Kudüs artık sadece Filistinlilerle bir çatışmanın merkezi değil; bu, bölgesel bir hâkimiyet mücadelesidir. Türkiye, tarihsel ve dini etkisiyle Kudüs üzerindeki nüfuzunu artırmaya çalışıyor. İsrail’in bu duruma karşı kararlı bir duruş sergilemesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

İsrailli general, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Filistin meselesine verdiği desteğe de değinerek, “Erdoğan, Kudüs’ü İslam dünyasının sembolü haline getirmeye çalışıyor. Biz buna karşı kendi kimliğimizi ve egemenliğimizi savunmak zorundayız.” dedi.

Gershon Hacohen’in bu sözleri, İsrail-Türkiye ilişkilerinin son dönemde yaşadığı gerilimli süreci yeniden gündeme taşıdı. Uzmanlar, Hacohen’in açıklamalarını “İsrail’de artan ideolojik sertleşmenin ve dini motivasyonlu politikanın bir yansıması” olarak değerlendiriyor.

Emekli Tümgeneral Gershon Hacohen’u bu açıklamaları:

İsrail’in Kudüs merkezli politikalarında yeni bir safhaya geçtiğinin işareti olarak yorumlanıyor. Türkiye’nin Filistin ve Kudüs konusundaki açık duruşu, İsrail’deki bazı çevreler tarafından stratejik bir tehdit olarak görülmeye devam ediyor.

İslami Haber ”MİRAT” – YouTube

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.