islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
49,6918
EURO
55,7233
ALTIN
6.384,76
BIST
11.116,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Çok Bulutlu
20°C
Salı Yağmurlu
16°C
Çarşamba Yağmurlu
15°C

İngiltere Başbakanı: Bu Savaş Bizim Savaşımız Değil

İngiltere Başbakanı: Bu Savaş Bizim Savaşımız Değil

İngiltere Başbakanı Starmer’dan Net Mesaj: “Bu Savaş Bizim Savaşımız Değil”

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, ülkesinin dış politika önceliklerine dair çarpıcı bir çıkış yaparak, devam eden çatışmalara yönelik mesafeli duruşunu ilan etti. Starmer, “Bu savaş bizim savaşımız değil” diyerek İngiltere’nin çatışmaların içine çekilmeyeceğini vurguladı.

LONDRA – İngiltere Başbakanı Keir Starmer, yaptığı son açıklamada bölgesel ve küresel çatışmalara karşı ülkesinin takınacağı tavrı net bir dille ifade etti. Hükümetin odak noktasının ulusal çıkarlar olduğunu belirten Starmer, askeri bir müdahale veya doğrudan taraf olma ihtimaline kapıları kapattı.

“Çatışmanın İçine Çekilmeyeceğiz”

Başbakan Starmer, uluslararası kamuoyunda yankı uyandıran konuşmasında, İngiltere’nin istikrarını koruma kararlılığında olduklarını ifade ederek şu ifadeleri kullandı:

“Bu savaş bizim savaşımız değil. Bu çatışmanın içine çekilmeyeceğiz. Böyle bir adım, ulusal çıkarlarımıza hizmet etmiyor.”

Ulusal Çıkarlar Ön Planda

Starmer’ın bu söylemi, İngiliz dış politikasında daha temkinli ve “önce kendi vatandaşım” diyen bir stratejiye geçiş yapıldığının sinyali olarak yorumlandı. Hükümetin, riskli askeri maceralar yerine iç güvenliğe ve ekonomik istikrara odaklanacağı belirtiliyor.

Analistler, Starmer’ın bu “haklı ve doğru” duruşunun, hem halk nezdinde hem de uluslararası arenada İngiltere’nin dengeleyici rolünü pekiştirebileceğine dikkat çekiyor. Siyasi çevrelerde bu açıklama, İngiltere’nin stratejik özerkliğini koruma hamlesi olarak değerlendiriliyor.

İslami Haber ”MİRAT” – YouTube

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.