islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5334
EURO
34,9533
ALTIN
2.431,20
BIST
9.717,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Nijerya Benue’de terör saldırısı: 11 asker öldü

Uzun yıllardır göçebelerle çiftçilerin çatışma alanı ve çetelerin silahlandığı bir bölge konumundaki Benu’de Nijerya askerine saldırı düzenlendi: 11 asker öldü.

Nijerya Benue’de terör saldırısı: 11 asker öldü

Uzun yıllardır göçebelerle çiftçilerin çatışma alanı ve çetelerin silahlandığı bir bölge konumundaki Benu’de Nijerya askerine saldırı düzenlendi: 11 asker öldü.

Mirat Haber Ajansı

Afrika’nın en kalabalık ülkesi ve dünyadaki ikinci büyük Müslüman ülke olan petrol zengini Nijerya’nın ortasındaki eyalet Benue’de silahlı kişiler bir subayı ve 10 eri öldürdü. Ordu sözcüsü Mohammed Yerima yaptığı açıklamada, Benue Eyaletinde faaliyet gösteren Nijerya Ordusu askerlerinin rutin operasyonel görevler sırasında saldırıya uğradığını açıkladı. Ancak olayın zamanına dair ayrıntı vermedi. Ordu, faillerin izini sürmeye çalıştığını belirtti. Saldırının arkasında kimin olduğu hemen belli olmadı ama Benue, gçebe hayvancılar ve yerleşik çiftçiler arasında yıllarca süren ortak çatışmalardan sonra çetelerin silahlandığı Nijerya’nın orta kuşak bölgesinin bir parçası.

Geçen ay Benue Eyaleti Valisi Samuel Ortom, bir konvoyda seyahat ederken silahlı çobanların saldırısından kaçtığını vurguladı. Göçebe Fulani çobanları ve çiftçiler arasında toprak, otlatma ve su yüzünden meydana gelen ölümcül çatışmalar, Nijerya’nın orta kesimlerini yıllardır rahatsız ediyor. Nijerya’nın güvenlik güçleri, kuzeydoğuda on yıldan uzun süredir devam eden silahlı ayaklanma, kuzeybatıda suç çeteleri ve güneydoğuda ayrılıkçı milisler olmak üzere çeşitli cephelerde savaşıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.