islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
49,6272
EURO
55,9397
ALTIN
6.562,14
BIST
11.577,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
21°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
19°C

Andy Ogles, Eşcinselliğin ABD’de Yeri Yok

Andy Ogles, Eşcinselliğin ABD’de Yeri Yok
A+
A-

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Andy Ogles’tan Tartışmalı Çıkış: “Eşcinselliğin ABD’de Yeri Yok”

WASHINGTON — ABD Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi üyelerinden Andy Ogles, katıldığı bir programda/yaptığı açıklamada eşcinsellik ve LGBTQ+ topluluğuna yönelik sert ifadeler kullandı. Ogles, eşcinselliğin Amerikan toplum yapısı ve değerleriyle uyuşmadığını savunarak, “Eşcinsellik, ABD’de yeri olmayan bir şey” dedi.

Muhafazakar kanadın dikkat çeken isimlerinden biri olan Tennessee Temsilcisi Ogles’ın bu sözleri, ülkede yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Tepkiler Gecikmedi

Ogles’ın açıklamaları, insan hakları örgütleri ve Demokrat Partili siyasetçiler tarafından çok sert bir dille eleştirildi. Yapılan ortak açıklamalarda şu ifadelere yer verildi:

  • Ayrımcılık Suçlaması: Sivil toplum kuruluşları, Ogles’ın ifadelerinin nefret söylemi içerdiğini ve toplumdaki kutuplaşmayı artırdığını belirtti.
  • Anayasal Haklar Vurgusu: Demokrat üyeler, ABD Anayasası’nın herkes için eşitlik ve özgürlük vadettiğini hatırlatarak, seçilmiş bir yetkilinin bu tür dışlayıcı açıklamalar yapmasının kabul edilemez olduğunu savundu.

Muhafazakar Kanattan Destek

Diğer yandan, Cumhuriyetçi Parti’nin muhafazakar kanadından bazı isimler ve geleneksel aile yapısını savunan gruplar, Ogles’ın “toplumsal değerleri ve aile mefhumunu koruma” adına bu çıkışı yaptığını belirterek kendisine destek verdi. ABD’de özellikle seçim süreçlerine girilirken kültürel ve ideolojik kimlik tartışmalarının bu tür açıklamalarla daha da keskinleşmesi bekleniyor.

İslami Haber ”MİRAT” – YouTube

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.