islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3799
EURO
34,7028
ALTIN
2.397,81
BIST
10.050,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

BELÇİKA’DA “ZORUNLU CİNSEL EĞİTİMİ” MÜSLÜMAN KURULUŞLAR ANAYASA MAHKEMESİNE GÖTÜRDÜ

BELÇİKA’DA “ZORUNLU CİNSEL EĞİTİMİ” MÜSLÜMAN KURULUŞLAR ANAYASA MAHKEMESİNE GÖTÜRDÜ
4 Ekim 2023 16:00
A+
A-

Belçika‘da ilk ve ortaokullar için “Zorunlu Cinsel eğitimi” öngören yasanın iptali için Müslüman kuruluşlar, Anayasa mahkemesine başvurdular.

Belçika Diyanet Vakfından yapılan yazılı açıklamaya göre, 7 kuruluşun oluşturduğu Belçika İslam Koordinasyon Kurulu (BİK), Anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle konuyu yargıya taşıdı.

Açıklamada şöyle denildi:

“BİK hukukun üstünlüğüne ve saygıya dayalı demokratik bir topluma olan bağlılığını güçlü şekilde teyit ederken, anayasamız tarafından güvence altına alınan temel özgürlüklere olan bağlılığını tekraren ifade etmektedir.”

“Bu program, genç hatta çok küçük çocuklara ileteceği mesajlar konusunda büyük endişelere yol açmaktadır. EVRAS programının, dini özgürlükleri ve ebeveynlerin, çocuklarının eğitimini kendi inançları doğrultusunda yönlendirme haklarını aşındırabileceğinden de endişe duyuyoruz.”

Cinsellik eğitimini öngören bu düzenleme 2012’den beri bulunuyor olsa da uygulama, okulların inisiyatifine bırakılmıştı.

HABER YORUM

LGBT propagandalarıyla, eşcinselliğin tabii ve doğal olarak lanse edildiği bir dönemde, Belçika’nın okullarda  uygulamaya koyduğu “Zorunlu Cinsel eğitim” programına, bir Müslüman olarak doğal bakmamız imkansız.

Mirat Haber olarak, Belçika’da bulunan Müslüman kuruluşların konuyu Anayasa Mahkemesine götürmelerini destekliyoruz.

Seküler hayat dediğimiz yoz ve yobaz kültür(!) insanların her şeyine müdahale ettiği gibi cinselliğine de müdahale etmeye devam ediyor. Bu müdahale çoğu zaman LGBT lobileri üzerinden devam ederken, “Zorunlu Cinsel eğitim adı altında, çocuklar ve gençleri de zehirleme cihetine gidebiliyor.

Bu olayın Belçika ya da başka bir ülkede olmasının bir anlamı yok. Bu gün Belçika’da olan bu olayın, yarın Türkiye’de olmayacağının hiçbir garantisi de yok…

Cinsellik, yüce rabbimiz tarafından en güzel şekilde yaratılan insanın, doğasında var olan ve neslinin devamını sağlayan büyük bir nimettir. Nikahsız yaşama ve eşcinsel ilişkileri doğal gösterme gibi yollar ve yöntemler, insan için nimet olan cinselliği külfet haline getirecektir.

Nimetleri külfet haline getirmek de, ancak seküler hayatın girdabında yok olmaya and içmiş günümüz toplumlarının mahareti olabilir.

MİRATHABER.COM

 

YAZARIN DİĞER YAZILARINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ