islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3949
EURO
34,7104
ALTIN
2.421,29
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Korona Gelişmekte Olan Dünyaya Dönüyor

Korona Gelişmekte Olan Dünyaya Dönüyor

Mirat Haber Ajansı

Dünyada Korona hastalığı kapanların resmi sayısı 4,5 milyonu aşmış ve ölümlerin sayısı da 300 bini geçmişken, önce Çin ardından da Batılı ülke hastalığı olarak bakılan Covid-19 virüs salgını giderek en fazla yayılma ve tahribat yapma ihtimali bulunan gelişmekte olan ülkelerde yayılmakta. Daha önceki beş ayda genelde çok az vaka bildiren Afrika tam olarak virüsün etkisi altına girdi. Özellikle yüksek yoğunluklu büyük şehirleri içeren Asya ülkelerinde de hızla yayılma görülmekte. Bunların başında uzun süre hastalık verileri aşağıda görünen ancak şu anda dünyada en fazla vaka bulunduran ve en hızlı yayılma görünen Hindistan gelmekte. Rusya’da virüs tam anlamıyla kontrolden çıktı ve çılgınca ilerliyor. Brezilya, Meksika’da virüs hızla yayılırken, diğer Latin Amerika ülkeleri başta Peru ve Ekvator olmak üzere sokaklarda ölülerin toplanamadığı durumlar arz ediyor. Dağıtık yapısı olan Endonezya’da çok az sayıda test yapılmakta, Pakistan ve Bangladeş’te de halkın önlemleri dinlememesi sonucunda büyük bir hızla ilerleme kaydetmekte.

Diğer Müslüman ülkelerde de durum çok farkı değil. Suudi Arabistan’da kraliyet ailesi üyeleri de dahil çok sayıda kişi hastalığa yakalandı ve kontrol kaybedildi. Savaş alanları olan Yemen ve Libya’da hastalık yayılıyor, az sayıda hastane ve sağlık merkezi Hafter güçleri ve Suudi ittifakı tarafından bombalanıyor. İran’da kontrol altına girdi sanılmasına rağmen önlemler esnetilince bir anda yeniden yayılmaya başladı. Özbekistan başta olmak üzere Orta Asya’da hızlı bir ilerleme kaydediyor. Kuzey Afrika ülkeleri kısmen önlemler sayesinde yavaşlama gördülerse de Batı Afrika Müslüman ülkeleri önlemler almakta çaresiz. Mısır’ın paylaştığı kısmen düşük rakamların da doğruluğu konusunda şüpheler bulunmakta.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.