islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4565
EURO
34,7891
ALTIN
2.428,15
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

ABD Kongresi: MBS’nin G20 Zirvesini Boykot Edelim

ABD Kongresi: MBS’nin G20 Zirvesini Boykot Edelim

Mirat Haber Ajansı

ABD Kongresi üyeleri, Suudi Krallığının insan hakları siciline ilişkin endişeler nedeniyle hükümeti önümüzdeki ay Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenecek G20 zirvesini boykot etmeye çağırdı. Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’ya gönderilen bir mektupta 45 Kongre üyesi, “dünyanın önde gelen demokrasisi ve insan hakları temsilcisi” olarak ABD hükümetinin Suudi Arabistan’ın korkunç insan hakları ihlalleri sicilinde dramatik değişiklikler talep etmesi gerektiğini söylediler. Suudi Arabistan insan hakları ihlallerini ele almadıkça ve reformlar uygulamadıkça Trump yönetimini zirveyi boykot etmeye çağırdılar.

Krallık, Suudi hükümeti tarafından işlenen bir dizi insan hakları ihlali nedeniyle son birkaç yıldır yoğun inceleme altında. Bunlar arasında 2015’ten beri Yemen’deki savaş, sürgündeki Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın 2018’de öldürülmesi, eski bir Suudi güvenlik şefine ve diğer muhaliflere suikast girişiminde bulunulması ve fiili hükümdar Veliaht Prens Muhammed Bin Selman’ın eleştirmenlerine hapsedilme ve şüpheli işkence ve politikaları. Zirve boykot çağrısı, Avrupalı ​​milletvekillerinin de bu ayın başlarında AB’nin katılımının düşük profilde tutulması çağrısında bulunan bir kararı kabul etmelerinin ardından geldi. Bazı önde gelen sivil toplum kuruluşları da etkinliği boykot etmeye karar vermişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.