islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3769
EURO
34,9712
ALTIN
2.325,70
BIST
9.060,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

EĞRİYE EĞRİ DE, NİYE DOĞRUYA DOĞRU DEĞİL?

EĞRİYE EĞRİ DE, NİYE DOĞRUYA DOĞRU DEĞİL?
10 Nisan 2023 10:54
A+
A-

Akıllı insanlar ve faal kurumlar için eleştiri bir nimettir. Eksikleri giderir ve gelişimi sağlar.

Ancak eleştirinin yapıcı olması gerekir.

Yapıcı eleştiri, Müslüman için bir görevdir. Katkı sağlar ve de sevap kazandırır. Yıkıcı tenkid ise harama kadar uzanabilen bir eylemdir.  Zarar verip günahkâr kılacağı için kaçınmak gerekir.

Konuya girmemizin bir sebebi var.

Sözcü gazetesinden N. D. Togg’u  konu alan bir yazı yazdı. Onu ancak yüksek düzey geliri olanların alabileceği gibi, aslında dikkat çekilmesi gereken bir noktaya değindi.

Ülkemizin ilk yerli otomobilinin daha büyük bir toplum kesimi tarafından alınabilmesi pek tabii ki arzumuzdur. Ancak çok kısa bir sürede yüz bini aşan çok büyük bir talebin olabildiği de  bir gerçektir.

Tamam burada bir eksiklik var. Toplumsal  ekonomi politikalarının gözden geçirilmesi ve olumlu yönde geliştirilmesi hususunda eğriye eğri diyelim.

Amma siyasi iradenin ısrarlı talebi ve yönlendirmesi ile sağlanan devrimci bir başarı da var. Buna da doğruya doğru denilmesi gerekmez mi?

Kaldı ki Togg’un daha  büyük bir toplum kesimi tarafından alınamayış  sebebi,  kişisel ve yönetimsel değil sistemseldir.

N.D. gibi kişiler, Ülkemizi emperyalizmin kıskacına alan “Borca ve faize dayalı sistemi eleştirebiliyor mu?

Ayıptır ve günahtır. Muhalefet yapacağım deyü “doğruya eğri demek” veya “doğruyu görmemezlikten gelmek” mi gerekir?

 

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.