islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4223
EURO
34,7489
ALTIN
2.433,88
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

Mısır 2 aydır ilk kez Gazze geçişini açıyor

Mısır 2 aydır ilk kez Gazze geçişini açıyor
Mirat Haber Ajansı

Mısır bugün, kuşatılmış Gazze Şeridi ile Kuzey Afrika ülkesi arasındaki Refah geçişini her iki yönde dört gün boyunca yeniden açtı. Gazze İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan basın açıklamasına göre, ilk parti yolcu otobüsü bu sabah Refah sınır kapısından iki ay sonra ilk kez geçti. Bakanlık, hasta, öğrenci, Mısırlı ve yabancı pasaport sahiplerinin yanı sıra ikamet belgesi olanların seyahat etmesine izin verdi.

Refah sınır kapısının açılmasına hükümetten destek

Gazze İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Tevfik Abu Naim, Refah geçişinde gazetecilere verdiği demeçte, bakanlığının Gazze’de ve Mısır’da mahsur kalan Filistinlilerin acılarını hafifletmek için sınırın sürekli olarak açılmasını umduğunu belirtti. Refah sınır kapısı kapatıldığında insani zorlukta kalanlar, öğrenciler ve seyahat etmesi gerekenlerin çok zorluklar çektiğini belirtti. Ebu Naim ayrıca Mısırlı yetkilileri geçidi her zaman açık tutmaya çağırdı.

Filistin Devleti’nin Kahire Büyükelçisi ve Arap Birliği Daimi Temsilcisi Diab Al-Louh, Mısır Cumhurbaşkanı Abdül Fettah El Sisi ve hükümetine Filistin halkının acılarını hafifletme çabalarından dolayı teşekkür etti. Açıklamada, Sağlık Bakanlığı ile işbirliği içinde, İçişleri Bakanlığı tüm yolcular için covid testleri gerçekleştirecek. Bu, İsrail İçişleri Bakanlığı’nın geçen hafta İsrail ile Ürdün ve Mısır arasında koronavirüsün yayılmasını önlemek için sınır geçişlerinin kapatıldığını açıklamasından sonra geldi. İsrail, Mısır’ın da sınırını kapatarak desteklediği Gazze Şeridi’ni 13 yıllık kuşatma altına aldı. İnsanlar, mallar ve hatta yiyecek ve gaz gibi temel olanaklar kısıtlandı. Gazze’deki Filistinliler günde sadece birkaç saat elektrikle ve dışarıdaki dünyaya erişimleri olmadan zulüm görüyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.