islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3609
EURO
34,6755
ALTIN
2.408,97
BIST
10.094,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

ABD Kongre Üyesi: verilen hibeler çocuk öldürmek için kullanılmasın

New York’tan ABD Kongre Üyesi Jamaal Bowman, İsrail’e askeri yardımı düzenlemeyi amaçlayan bir tasarıyı desteklediğini savundu.

ABD Kongre Üyesi: verilen hibeler çocuk öldürmek için kullanılmasın

New York’tan ABD Kongre Üyesi Jamaal Bowman, İsrail’e askeri yardımı düzenlemeyi amaçlayan bir tasarıyı desteklediğini savundu.

Mirat Haber Ajansı

New York’tan ABD Kongre Üyesi Jamaal Bowman, İsrail’e askeri yardımı düzenlemeyi amaçlayan bir tasarıyı desteklediğini savundu. Bowman, ABD vergi dolarının işgal devleti tarafından nasıl kullanıldığı konusunda daha fazla şeffaflık çağrısında bulundu. Temsilciler Meclisi’nin on sekiz Demokrat üyesinden biri, Minnesota’dan Kongre Üyesi Betty McCollum tarafından İsrail’in çocukları hedef almak için ABD vergi dolarını kullanmasını yasaklayan bir yasa tasarısına ortak sponsor oldu. Her yıl 3,8 milyar dolarlık şaşırtıcı Amerikan vergi mükelleflerinin parası İsrail’e gidiyor ve bu da onu İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana dünyanın önde gelen ABD yardımı alıcısı yapıyor. Bu tür cömertlik, pandemik kilitlenmelerin bir sonucu olarak ABD’deki işsizlik ve yoksulluk seviyeleri hızla yükselirken bile devam etti. Washington, Covid-19 yardım paketi kapsamında İsrail’e 3,3 milyar dolar güvenlik yardımı ve ABD-İsrail füze savunma işbirliği için 500 milyon dolar sağlamayı gerekli buldu.

Jamaal Bowman Takes the Lead

Bowman, ABD’nin Ortadoğu’da ABD politikasına ulaşmak ve İsrail’in, Yahudi cemaatinin ve oradaki Filistinlilerin uzun vadeli güvenlik ve güvenliğini sağlamak için sahada olup bitenler hakkında dürüst bir konuşma yapması gerektiğini vurguladı. Bowmen, tasarının yardımı doğrudan şart koşmadığını, ancak yardımın nasıl kullanıldığı konusunda daha fazla şeffaflık çağrısında bulunduğunu ifade etti. Bowman’ın röportajı, İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün İsrail’in apartheid suçundan ve Filistinlilere yönelik zulümden suçlu olduğu sonucuna varan diğer saygın kuruluşlara katılmasıyla geldi. Ocak ayında İsrail hakları grubu B’Tselem, İsrail’i Akdeniz ile Ürdün Nehri arasındaki Yahudi üstünlüğünü destekleyen ve sürdüren bir apartheid devleti olarak tanımladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.