islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4276
EURO
34,7383
ALTIN
2.429,77
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Kripto Para Piyasalarında Şok Gelişme

Kripto Para Piyasalarında Şok Gelişme

Kripto para birimleri arasında en önde yer alan Bitcoin 51 bin dolardan hızlı bir geri dönüş gerçekleştirince diğer kripto para birimleri de olumsuz etkilendi. İran’ın Bitcoin madenciliği etkinliklerine bir süre ara vermesi ve El Salvador’da işlerin iyi gitmemesi Bitcoin’in zayıflamasına neden oldu.

Kripto para piyasalarında düşüş dalgasının hakimiyeti başladı. Dar banda sıkışan ve tarihi zirvesinden neredeyse yüzde 30 geride bir seyir izleyen Bitcoin’de 51 bin dolardan 48 bin dolara kadar sert düşüş yaşandı. Yüzde 5 civarlarında gerçekleşen düşüşte İran’dan gelen haberlerin payı büyük oldu.

BITCOIN MADENCİLİĞİ BİR SÜRE YASAKLANDI

İran, kış aylarında yükselen genel enerji tüketimi sebebiyle Bitcoin işlemlerini bir süre durdurduğunu açıkladı. İranlı yetkililer geçen ay kayda geçen rekor enerji tüketimini azaltmak amacıyla bu kararı aldıklarını ifade etti.

Geçtiğimiz yaz aylarında da enerji tüketiminin artışı ile İran’da Bitcoin madenciliği işlemleri durdurulmuştu.

EL SALVADOR DA BİR DİĞER NEDEN

El Salvador’da Bitcoin faaliyetleri Bitcoin’in ulusal para birimi olarak duyurulmasından itibaren yüzde 89 oranında düşüş yaşadı. Bu durum El Salvador’un Bitcoin’i resmi para yapmasının başarısız bir hamle olduğunu gösterdi. Uzmanlar, halkın Bitcoin’i bırakıp daha fazla kullanılan farklı Kripto Para birimlerine geçebileceğini ileri sürdü.

BITCOIN’DE DENGE BULUNAMIYOR

Kripto para birimi Bitcoin, Kasım ayında 69 bin dolarlık tarihi zirveyi gördü fakat sonrasında toparlanma eğilimine giremedi. Tarihi yüksek seviyesinden uzakta olan kripto para birimi dar bantta işlem görmeyi sürdürüyor. Saat 08:07’de Bitcoin yüzde 5’e yakın kayıpla 49 bin Dolar seviyesinde işlem görüyor. Bitcoin gün içinde en düşük 48 bin 738 dolar olurken, 51 bin 297 dolar ile en yüksek seviyeyi gördü.

ETHEREUM DA DEĞER KAYBEDİYOR

Bitcoin’in ardından en fazla tercih edilen kripto para birimi Ethereum da 4 bin doların altına düştü. Kasım ayında 5 bin dolar civarında olan Ethereum yılbaşında 770 dolar seviyelerinde işlem görüyordu. Sene başına göre yüzde 400 civarında primli seyreden Ethereum saat 08:07 itibarıyla yüzde 5’e yakın kayıpla 3917 dolardan alıcı buluyor.

HANGİLERİ EN ÇOK YÜKSELDİ?

Lider kripto para birimleri zayıflarken piyasaya yeni giren ve spekülatif fiyat hareketleri gerçekleştiren kripto para birimleri de mevcut.

FARM yüzde 64 oranında yükselerek 159.3 dolar, HARD yüzde 23 oranında yükselerek 0.94 dolar, ICX yüzde 20 oranında yükselerek 1.8 dolar, SUSHI yüzde 17 oranında yükselerek 9.1 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.