islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5498
EURO
34,8775
ALTIN
2.431,33
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Şiddetli yağışlarla gelen seller Balkanları felç etti

Şiddetli yağışlarla gelen seller Balkanları felç etti
Mirat Haber Ajansı

Son birkaç gündür Balkanlar’da şiddetli yağmur ve kar yağışları, yollara ve binalara hasar verdi, kara ve deniz trafiğini aksattı. Sırbistan’ın güneyindeki Dolyefça belediyesinde, kurtarma ekipleri evlerinden tahliye edilmesi gereken düzinelerce insanın yardımına gitti. Tonlarca çöp, nehirlerden taşan toprak dolgu alanlarından süpürüldükten sonra Sırbistan’ın güneybatısındaki bir gölü tıkadı. Yerel basında çıkan haberlere göre, güneydeki Leskofça kasabası ve bölgedeki diğer kasaba ve köylerde tarlalar ve ahırlar sular altında kaldı. Karın Sırbistan’ın orta ve doğu bölgelerinde dağıtım hatlarını çökertmesi üzerine binlerce kişi elektriksiz kaldı.

Arnavutluk bataklık oldu

Günlerce şiddetli yağmurun kar yağışıyla karıştığı Arnavutluk ve Kosova’da da selin tahribatı bildirildi. Yetkililer, Arnavutluk’un batısındaki yolların zarar görerek köylerin izole edildiğini, kuzeybatıda ise binlerce hektarlık alanın sular altında kaldığını bildirdiler. Ordu ve polis İşkodra ile Leja ve Durres bölgelerine yardıma gitti. Arnavutluk Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, her iki bölge de sel felaketi sırasında büyük yıkıma uğradı. Bu bölgelerde ve çevresinde en az 36 aile tahliye edildi ve yaklaşık 20 bina selden yıkıldı.

Kosova’da yıkılan köprüler

Kosova’da, başkent Priştine’nin eteklerindeki küçük Fuşe kasabasında, bazı mahallelerde arabalar çamurlu sel sularının neredeyse altında kaldı. Kosova güvenlik güçleri, kurtarma operasyonlarının çok sayıda yerde gerçekleştirildiğini söyledi. Azgın sular Kosova’nın güneyindeki iki köprüyü yıktı. Polis şimdiye kadar herhangi bir ölüm olmadığını söyledi. Kosova’nın meteoroloji kurumu, ülkenin önümüzdeki günlerde daha şiddetli yağışlara hazırlandığını bildirdi. Yetkililer, batıda selden etkilenen bölgelere nasıl yardım edecekleri konusunda NATO liderliğindeki barış güçlerinin komutanlarına danışıyorlar.

Karadağ’daki şiddetli yağmurlar, Arnavutluk sınırına yakın güneydeki Ulçin kasabasında bir kale duvarına hasar verdi. Hırvatistan’da da kar nedeniyle trafik aksaması ve hız sınırlandırmaları ilan edildi.

Diğer Avrasya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/avrasya/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.