islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4682
EURO
34,7369
ALTIN
2.440,30
BIST
9.933,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

AB mahkemesi üye devletleri hayvanları kesim için bayıltmaya yöneltiyor

AB mahkemesi üye devletleri hayvanları kesim için bayıltmaya yöneltiyor
Mirat Haber Ajansı

Avrupa Adalet Divanı, yetkililerin hayvanların katledilmeden önce sersemletilmesine karar verebileceğine karar verdi. Bu dava, Müslüman ve Yahudi grupların din özgürlüğünü kısıtlayabileceği konusunda dikkat çeken bir yargılamaydı. Mahkeme Perşembe günü, Belçika’nın Flaman bölgesinde, sersemletilmemiş çiftlik hayvanlarının hayvan hakları gerekçesiyle kesilmesini yasaklayan bir yönetmeliğe destek verdi. Kararda mahkemenin, kararnamede yer alan tedbirlerin hayvan refahına verilen önem ile Yahudi ve Müslüman inananların dinlerini açıklama özgürlüğü arasında adil bir denge kurulmasına izin verdiği sonucuna varıldığı belirtildi.

Belçika’nın Flanders bölge hükümeti 2017’de, 2019’da yürürlüğe giren emri yayınladı. Mezbahaların, onları kesmeden önce hayvanları bayıltmaları gerektiğini emrediyor. Bunun “acılarını azaltacağı” argümanı öne sürüldü, ancak bu, Müslüman helal kesim prosedürüne yönelik bir önlem olarak algılandı ve aynı zamanda Yahudi koşer ritüelini de etkili bir şekilde yasakladı. Hayvan hakları aktivistleri, boğazları kesildiğinde besi hayvanlarının ayık olmasını gerektiren koşer ve helal dini kesimi engelleyebilecek yasağı bastırmıştı. Ancak Yahudi ve Müslüman gruplar, tedbirin dinlerine ve ritüellerine yönelik bir saldırı olduğunu savunmuş ve Avrupa mahkemesini din özgürlüğüne öncelik vermeye çağırmıştı. Belçika’daki Yahudi grupları için bir şemsiye örgüt, kararı, azınlık gruplarının haklarına saygı göstermeyen bir “demokrasinin reddi” olarak eleştirdi. Belçika Yahudi Örgütleri Federasyonu Başkanı Yohan Benizri, mücadelenin devam ettiğini ve savaş sırasında tüm yasal çareleri tüketeceklerini söyledi ki, durum henüz değil. Avrupa Yahudi Derneği başkanı Haham Menachem Margolin, kararın Avrupa Yahudileri için üzücü bir gün olduğunu söyledi. Avrupalı ​​Yahudilere bunun korkunç bir mesaj olduğunu, çünkü kendilerinin dinlerinin ve uygulamalarının Avrupa hakimlerince hoş karşılanmadığını söyledi.

Diğer Dünya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/dunya/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.