islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3535
EURO
35,1812
ALTIN
2.324,98
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

AB Milletvekilleri Filistin’deki yasadışı yerleşimlerle ticaretin yasaklanması çağrısında bulundu

AB Milletvekilleri Filistin’deki yasadışı yerleşimlerle ticaretin yasaklanması çağrısında bulundu
Mirat Haber Ajansı

40 Avrupa Parlamentosu Üyesi (MEP) tarafından imzalanan bir mektup, işgal altındaki Filistin topraklarındaki yasadışı İsrail yerleşimlerinde üretilen malların Avrupa’ya girişinin engellenmesi çağrısında bulunuyor. Parlamento üyesi Billy Kelleher, mektubu Twitter’da yayınladı ve AB’nin uluslararası hukuka bağlılığı sağlamak için ekonomik gücünü kullanması gerektiği yorumunu yaptı. Mektup, AB Ticaretten Sorumlu Komisyon Üyesi Valdis Dombrovskis’e hitap ediyor ve diğer devletlerin işgal ettiği kabul edilen topraklardaki yasadışı yerleşim yerlerinden Avrupa Birliği’ne giren ve onlarla ticaret yapan ürünlerle ilgili yazdıklarını söylüyor. Avrupa Parlamentosunun siyasi gruplarının çoğunu temsil eden bir grup Parlamento üyesi, uluslararası hukuka göre işgal edilmiş sayılan bölgelerdeki yasadışı yerleşimlere yönelik ticaret ve ekonomik desteğin Birlik tarafından yasaklanması gerektiğine inanıyor. Mektupta, Avrupa Birliği’nin insan haklarına saygı, uluslararası hukuka saygı ve her şeyden önce toplumdaki en savunmasızları koruma değerlerine sadık kalması için yasadışı yerleşimlerin ekonomik olarak desteklenmemesi gerektiği belirtildi.

40 milletvekili tarafından imzalanan mektupta, Avrupa Parlamentosu, Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi ve birçok Üye Devlet hükümetinin muazzam yabancı devletlerin komşu bölgeleri yasadışı olarak işgal etme eylemlerini haklı olarak eleştirdiği yinelendi. Bu nedenle, bu devletleri işgal edilen bölgeleri terk etmeye zorlayamazlarsa, mektup, en azından yumuşak güçlerini küresel bir ticaret bloğu olarak nüfuz ve uluslararası hukuku ihlal eden devletler üzerinde ekonomik baskı kullanabileceklerini söyledi. İleriye dönük adımlar atmanın önemine vurgu yapan mektupta, bazı üye devletlerin, örneğin İrlanda’nın kendi çözümlerini ararken, Birliğin bu konuda ezilen insanlarla dayanışma göstermek için eğer bölgeleri ve küresel bir ticaret bloğu olarak etkilerini artırmak istiyorlarsa yekvücut hareket etmeleri gerektiğine inandıklarını belirtti.

Filistin Devletini tanıyalım;

Filistin Devleti, Arap yarımadasının batısında yer alan, bir Arap devletidir. Ülke başkenti, Kudüs. Ülke nüfusu, yaklaşık 5 milyon ve Müslümanlar çoğunluktadır. Uzun yıllar İngiliz sömürgesinde kaldıktan sonra, bağımsızlığını 1988 yılında elde etmiştir. Ancak ülke belirli dönemlerde İsrail tarafından istilaya uğramıştır. Kişi başına düşen milli gelir 2,900’dür. İsrail devleti ile uzun yıllardan itibaren savaş içerisindedir. Ülke parlamenter demokrasi ile yönetilmektedir.

Diğer Orta Doğu haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/orta-dogu/

Diğer Dünya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/dunya/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.