islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5216
EURO
34,9599
ALTIN
2.438,77
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

ABD İran’ı Amerika Kıtasını Karıştırmakla Suçluyor

ABD İran’ı Amerika Kıtasını Karıştırmakla Suçluyor
5 Mayıs 2020 12:41
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Çarşamba günü dünya ülkelerine ABD yaptırımlarına destek vermeye ve yakın zamanda Venezuella hükümetine yardım kargoları verdiğini söylediği İranlı havayolu şirketi Mahan Air’in karşılıklı uçuş haklarını iptal etmeye çağırdı. Amerika Birleşik Devletleri, bölgesel gücünü Ortadoğu’da bulundurmayı amaçlayan İran’a cezai yaptırımlar uygulamakta ve Venezuella Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro’yu iktidardan indirmek için ciddi ölçüde çaba göstermekte.

Dışişleri Bakanlığı basın toplantısında konuşan Pompeo, İran’ın en büyük havayolu şirketi olan Mahan Air’in son günlerde Maduro hükümetine malzeme tedarik ettiğini ifade etti. Pompeo, son birkaç gün içinde Mahan Air’e ait birden fazla uçağın Maduro rejimine bilinmeyen destek aktardığını iddia ederek bunun İran’ın Ortadoğu’daki silahları ve savaşçıları taşımak için kullandığı aynı terörist havayolu şirketi olduğunu düşünmeleri nedeniyle uçuşlarının durdurulmasını istedi. Trump yönetimi, çoğu Batı ülkesi tarafından sonuçları kabul edilmeyen 2018 seçimlerinde Maduro’yu devirmek amacıyla Venezuela’ya karşı yaptırımlar ve diplomatik tedbirler kampanyası yürütmekteydi.

ABD ve düzinelerce başka hükümet, muhalefet lideri Juan Guaido’yu geçen yılın Ocak ayında geçici başkan olarak tanımış ama Guaido’yu ABD kuklası olarak suçlayan Maduro, Venezuella ordusunun yanı sıra Rusya, Çin ve Küba’nın da desteğiyle iktidarda kalmıştı. ABD’li yetkililer bunun Başkan Donald Trump için artan bir hayal kırıklığı kaynağı olduğunu paylaşmaktalar.

Geçen hafta, bir Venezuella yetkilisi, ülkenin İran uçakları aracılığıyla, benzin üretmek için gerekli olan Cardon rafinerisinde katalitik kırma ünitesini başlatmasına yardımcı olacak malzemeler aldığını söyledi. Her ikisi de petrol üreticisi olan ülkeler OPEC üyesi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.