islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3310
EURO
35,0618
ALTIN
2.285,03
BIST
8.986,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Burkina Faso’da Terör Katliamı: En Az 15 Ölü

Burkina Faso’da Terör Katliamı: En Az 15 Ölü

Mirat Haber Ajansı

Cuma günü kuzey Burkina Faso’da tüccarları taşıyan bir konvoya yapılan terörist saldırıda en az 15 kişi öldürüldü, çok sayıda ağır yaralı var. Saldırı kimliği belirsiz bir grup saldırgan tarafından gerçekleştirildi ve sorumluluk üstlenilmedi. Hükümet Cumartesi günü yaptığı açıklamada, çok daha fazla kişinin ölmüş olabileceğini, bunların hala hesaba katılmadığını belirtiyor. Enformasyon bakanı Remis Fulgance Dandjinou’nun yaptığı açıklamaya göre geçici sayı olan 15 ölü, yaralı ve kayıp kişilerin yanı sıra önemli maddi hasar da var.

Müslüman nüfus çoğunluğuna sahip olan Batı Afrika ülkesi Burkina Faso, 2017 yılından bu yana El Kaide ve DAEŞ bağlantılı silahlı gruplarla mücadele ediyor. Geçen yıl Sahil bölgesinde (Büyük Sahra çölünü çevreleyen verimli araziler ve ülkeler) yüzlerce kişi öldü ve ayrıca yarım milyondan fazla insan da etnik ve dini saldırılar nedeniyle evlerinden kaçtı. Perşembe günü, Burkina Faso’nun silahlı kuvvetleri, birliklerin ülkenin kuzeyindeki başka bir eyaletteki bir isyancı kampını yok ettiğini söyledi. Operasyon sırasında 10 saldırgan ve bir askerin öldüğünü bildirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.