islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2897
EURO
34,7104
ALTIN
2.433,35
BIST
9.995,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

ABD VE İNGİLİZ SAVAŞ UÇAKLARI YEMEN’E HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİ

ABD VE İNGİLİZ SAVAŞ UÇAKLARI YEMEN’E HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİ
12 Ocak 2024 11:25
A+
A-

ABD ve İngiliz Savaş Uçakları Yemen’e Hava Saldırısı Düzenledi; Kızıldeniz’deki Ticaret Yolları Tehlikede

ABD ve İngiliz savaş uçakları, Yemen’in Sana, Hudeyde, ve Taiz kentlerinde gece saatlerinde hava saldırısı düzenledi. Saldırıların detayları henüz paylaşılmazken, sosyal medyada olaya dair görüntüler ortaya çıktı.

Son dönemlerde Yemen’deki Husilerin, İsrail’in Gazze‘ye saldırılarına karşılık olarak Kızıldeniz’deki ticari gemilere yönelik eylemleri, bölgedeki ticaret yollarını ciddi bir tehdit altına sokmuştu. Husi güçlerinin saldırıları sonucunda birçok gemicilik şirketi Kızıldeniz’deki seferlerini durdurma kararı almıştı.

Pentagon, 6 Aralık 2023’te Yemen’deki Husi güçlerinin Kızıldeniz’deki ticari gemilere yönelik saldırılarına karşı uluslararası “Deniz Görev Gücü” kurulması için görüşmeler yaptıklarını açıklamış, 18 Aralık’ta ise “Refah Muhafızı Operasyonu” adında çok uluslu bir misyonun başlatıldığını duyurmuştu.

Gelişmeler, Kızıldeniz’de ticaretin büyük bir bölümünün gerçekleştiği Süveyş Kanalı’ndan geçişleri tehlikeye atarken, şirketlerin aldığı kararlar küresel ekonomide yeni bir “tedarik zinciri krizi”nin başlamasına dair endişeleri artırmıştı.

ABD ve İngiltere’nin Yemen’e düzenlediği hava saldırıları, bölgedeki gerilimi daha da tırmandırarak uluslararası toplumu endişelendirmeye devam ediyor.

HABER YORUM

7 Ekim tarihinden bu yana dünya, eşi ve benzeri görülmemmiş bir soykırıma şahit oluyor. Dünya kamuoyunda Filistin haklı davasında haksız, İsrail ise haksız davasında haklı gösterilmeye devam ediliyor.

Yemen’de Husilerin Filistin’e vermiş oldukları  tam destek, büyük şeytan ABD ve İngiltere’yi bu işin başından beri rahatsız ediyor.

İsrail, Gazze’de giriştiği soykırıma devam ederken, Husilerin, ABD ve İngiltere gibi  büyük şeytanları karşısına almak pahasına Kızıldeniz’de onlara geçit vermemesi, aslında Müslümanlar açısından taktire şayan bir durum arz etmesi gerekir. Ancak Gazze davasında bir araya gelemeyen Müslüman ülkelerin, şu anda Husileri desteklemesi pek mümkün de görünmüyor. Hele ki Suudi Arabistan’ın geçtiğimiz yıllarda Yemen’de yaptığı katliamları hepimiz biliyoruz.

Bizler, Gazze davasında dik bir duruş sergileyen Yemen’i taktir ederken, hava saldırısında hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet diliyoruz.

1948 Yılından bu yana bölgede Müslüman katliamı yapan İsrail ve yardakçılarının en büyük korkusu, Müslümanların bir ve beraber olmasıdır.

Bizler, Müslümanları katletmeyi maharet sayan şeytanlara şunu hatırlatmak istiyoruz:

“Unutmayın ki, “Nemrut’u bir sivrisinek öldürdü, Firavun’un sarayını bir karınca yıktı”

Hadi şimdi gelin, kendilerini tanrı yerine koyan ya da “Tanrıyı kıyamete zorlamak” adına dünyada ki dengeleri değiştirmeye çalışan zalimlere, bir de şu ayetin perspektifinden bakın lütfen!

 “Allah kendisine hükümdarlık verdi diye O’nun bahşettiği zenginlik ve güçle şımarıp azgınlaşarak Rabb’i hakkında İbrahim’le tartışmaya girişen Nemrut adındaki adamın hâline bir baksana: Hani İbrahim, “Benim Rabb’im tüm canlılara hayat veren ve zamanı gelince onları öldürendir. Hayatın ve ölümün sahibi olan Allah’a iman ve itaat etmelisin!” demişti. Nemrut, “Ben de tıpkı senin Rabb’in gibi diriltir ve öldürürüm!” dedi. Sonra güya iddiasını ispatlamak için, ölüm cezası almış iki mahkûmu zindandan çıkarttı. Birini öldürdü, diğerinin de hayatını bağışladı.

Buna karşılık İbrahim, onunla kısır tartışmalara hiç girmeden:

Peki, Allah güneşi doğudan getirir; haydi sen de ilah olduğunu iddia ediyorsan onu batıdan getirsene!” deyince, o inkârcı İbrahim’e verecek bir cevap bulamadı, şaşırıp kaldı. Allah, hakikati bile bile reddeden böyle zalimleri asla doğru yola iletmez. (Bakara 258)

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.