islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5230
EURO
34,8079
ALTIN
2.434,34
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

ABD: Silahlı Milisler Olağanüstü Hâle Başkaldırıyor

ABD: Silahlı Milisler Olağanüstü Hâle Başkaldırıyor
15 Mayıs 2020 12:47
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Birleşik Amerika’nın Orta Batı bölgesinde yer alan ağır sanayii merkezi Michigan eyaletinin seçimle gelmiş valisi Bayan Gretchen Whitmer’ın Korona pandemisine karşı eyalet çapında sokağa çıkma ve toplanma yasaklarına karşı eyaletteki yasal halk milis kuvvetlerinin önderleri bu emirleri tanımadıklarını ilan etti. Detroit kenti, Otomobil fabrikaları ve Müslüman milletvekillerinin ilk olmasıyla bilinen eyaletin hükümetinin yasaklarına direniş toplantıları yapan ağır silahlı Michigan Militia halk ordusuna karşı eyalet adalet bakanı Bayan Dana Nessel, milislerin yönetime başkaldırı ve şiddet tehditlerini incelediklerini bildirdi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde silah taşımak da devletin darbe yapması veya tahakkümüne karşı direnmek için sivil halk milis orduları kurmak da anayasal hak. Ülkede yüz milyona yakın silahlı insan bulunduğu düşünülmekte. Her eyalette milis kuvvetleri var ve bunlar düzenli tatbikat yapıyorlar. 30 yıldır bir pandemi felaketinde hükümetin BM ile birlikte ülkede anayasayı askıya alması ve FEMA adlı felaket merkezleriyle yönetime başlaması ihtimaline karşı milislerce hazırlık yapılmakta. Eyalette Perşembe günü milis güçlerle çatışmamak için kararlar iptal edildi ve eyalet meclisinin silahlı gruplarca yeniden basılmaması için başkent Lansing’deki meclis binası  Vali Gretchen Whitmer’in kararıyla geçici olarak kapandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.