islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2700
EURO
34,7710
ALTIN
2.412,02
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Çok Bulutlu
17°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C

ABD Üniversite Kampüslerinde Filistin Protestoları Büyüyor

ABD Üniversite Kampüslerinde Filistin Protestoları Büyüyor
26 Nisan 2024 16:20
A+
A-

ABD Üniversite Kampüslerinde Filistin Protestoları Büyüyor: İşte Son Durum

ABD’nin çeşitli üniversitelerinde Filistin’e destek amacıyla düzenlenen protestolar hızla yayılıyor. Öğrenciler, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınayarak, adalet taleplerini dile getiriyorlar.

1. Northwestern Üniversitesi: Northwestern Üniversitesi öğrencileri, Filistin işgalini ve Gazze’deki soykırımı protesto etmek için kampüs bahçesinde toplandılar. Polis araçları, protestoların devam ettiği süre boyunca okulun etrafında hazır bekledi.

2. Stanford Üniversitesi: Stanford Üniversitesi öğrencileri de İsrail’in saldırılarına karşı eylem başlattılar. Kampüsteki White Plaza Meydanı’nda toplanan öğrenciler, Gazze’ye yönelik saldırıları protesto etmek için bir araya geldiler.

3. George Washington Üniversitesi: Washington’daki George Washington Üniversitesi öğrencileri de Gazze’deki saldırılara karşı çıkmak için bir araya geldi. Öğrenciler, protesto sonrası akşam namazı kılarak dayanışmalarını gösterdiler.

4. Columbia Üniversitesi: Columbia Üniversitesi’nde ise Gazze protestoları hala devam ediyor. Öğrenciler, okul bahçesinde Gazze Dayanışma Kampı kurarak İsrail’in saldırılarına karşı gösteri düzenliyorlar.

5. Diğer Üniversitelerde de Benzer Eylemler: New York Eyalet Üniversitesi, Northeastern Üniversitesi, Harvard Üniversitesi ve daha birçok üniversitede öğrenciler, Filistin’e destek gösterileri düzenliyorlar. Michigan Eyalet Üniversitesi, Pensilvanya Üniversitesi ve North Carolina Üniversitesi öğrencileri de kampüs bahçelerinde Gazze’ye yönelik saldırıları protesto etmek için bir araya geliyorlar.

ABD’li Senatör Sanders’tan Netanyahu’ya Sert Tepki: ABD’li Senatör Bernie Sanders, Netanyahu’nun Gazze eylemlerini “antisemitik” olarak nitelendirmesine sert yanıt verdi. Sanders, İsrail’in saldırılarını kınayarak, Filistin halkının yanında olduğunu vurguladı.

Sanders’tan Netanyahu’ya “Hayır Bay Netanyahu, 6 aydan daha kısa bir zamanda sizin aşırılıkçı hükümetinizin, yüzde 70’i kadın ve çocuk 34 binden fazla Filistinliyi öldürmesine ve 78 binden fazlasını yaralamasına dikkat çekmek antisemitizm ya da Hamas yanlısı olmak değildir” dedi.

HABER YORUM

Otoriteler, ABD Üniversite Kampüslerindeki Filistin Protestolarını, 1968 Hareketine benzetiyorlar

Günümüzdeki ABD üniversite kampüslerinde Filistin’e destek amacıyla düzenlenen protestoları, 1968 yılında başlayan ve Vietnam Savaşı’nı protesto eden öğrenci hareketini hatırlatıyor. O dönemde, savaş karşıtı üniversite öğrencileri, topluca ayaklanarak Vietnam Savaşı’nı protesto etmişlerdi. Bu gösteriler, sadece üniversite kampüslerinde değil, tüm ülkeyi etkileyerek iktidardaki Demokrat Partiyi derinden etkilemiş ve başkanlık seçimlerini kaybetmesine neden olmuştu.

Benzer şekilde, günümüzde de ABD’deki üniversite öğrencileri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla bir araya geliyorlar. Bu protestolar, sadece kampüslerde değil, geniş kitleleri etkileyerek toplumsal bir hareketin parçası haline geliyor.

1968’deki gibi, günümüzdeki protestolar da siyasi etki doğuruyor. Öğrenci gösterileri, politikacıların dikkatini çekiyor ve Filistin meselesinin uluslararası arenada daha fazla tartışılmasına sebep oluyor. 1968’de Vietnam Savaşı’na karşı yapılan protestoların sonucunda ABD’nin Vietnam’dan çekilmek zorunda kalması gibi, bugünkü protestoların da Filistin’e yönelik politikaların değişmesine katkıda bulunması bekleniyor.

Günümüzdeki Filistin protestoları, 1968’deki Vietnam karşıtı hareketin benzeri olarak tarihe geçebilir. Her iki durumda da, gençlerin seslerini duyurarak toplumsal değişimde önemli bir rol oynadıkları görülüyor.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM