islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4733
EURO
34,9494
ALTIN
2.436,73
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

ABD ve İsrail istihbaratları popüler Müslüman uygulamaların verilerini satın alıyor

ABD ve İsrail istihbaratları popüler Müslüman uygulamaların verilerini satın alıyor

Mirat Haber Ajansı

Medyaya sızan haberlere göre ABD ordusu, Müslümanlar tarafından kullanılan ve yaklaşık 100 milyar kez indirilen birkaç uygulama da dahil olmak üzere, dünyanın dört bir yanındaki uygulamalardan toplanan özel bilgileri satın alıyor. Online Vice Motherboard tarafından bu hafta yayınlanan bir araştırma, ABD Özel Harekat Komutanlığı’nın şirketlerden konum verilerini temin ettiğini ortaya çıkardı. Hedeflenenler arasında en popüler uygulama, dünya çapında 98 milyondan fazla indirme almış olan MuslimPro adlı bir Müslüman dua ve Kuran uygulamasıydı. Diğerlerinin arasında bir Müslüman evlilik uygulaması bile vardı.

Halka açık kayıtlara, geliştiricilerle yapılan görüşmelere ve teknik analize dayalı olarak yayınlanan Vice Motherboard online dergisi araştırması, bazı şirketlerin reklamverenler reklamlarını insanların göz atma oturumlarına eklemek için ödeme yaptıklarında uygulama konum verilerini elde ettiklerini belirtti. ABD ordusu haberi doğruladı. Navy, yazılıma erişimlerinin denizaşırı Özel Harekat Kuvvetleri görev gereksinimlerini desteklemek için kullanıldığını söylüyor. Konum verilerini satan şirketlerden biri olan X-Mode, Amerika Birleşik Devletleri’nde her ay 25 milyon cihazı ve Avrupa Birliği, Latin Amerika ve Asya-Pasifik bölgesi dahil olmak üzere başka yerlerde 40 milyon cihazı izlediğini söyledi. ABD Senatörü Ron Wyden, Motherboard’a X-Mode’un topladığı verileri İsrail Mossad ve Ortadoğu’nun baskıcı hükümetleri gibi diğer “ABD askeri müşterilerine” sattığını da kabul ettiğini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.