islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5289
EURO
34,9614
ALTIN
2.425,71
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Azerbaycan liderinin kurtarılan toprakları ziyaretinin ardından

Azerbaycan liderinin kurtarılan toprakları ziyaretinin ardından

Mirat Haber Ajansı

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı ofisine göre Azerbaycan Cumhurbaşkanı ve eşi, yaklaşık otuz yıllık Ermeni işgalinden kurtulan bölgeleri ziyaretini tamamladı. Ülkenin cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mehriban Aliyeva, Fuzuli ve Cebrayil kentleri ile birlikte Fuzuli ve Cebrayil ilçelerini ve kırsalını ziyaret etti. Bayan Aliyeva ayrıca, başkanın Instagram sayfasında, özellikle İran ve Aras Nehri sınırına yakın, kurtarılmış topraklarda bir araba kullandığını gösteren birkaç kısa video klip paylaştı.

Azerbaycan geçtiğimiz haftalarda birkaç şehri ve 300’e yakın yerleşim yerini ve köyünü Ermeni işgalinden kurtardı. 10 Kasım’da iki ülke, çatışmayı sona erdirmek ve kapsamlı bir çözüm için çalışmak üzere Rusya aracılığında bir anlaşma imzaladı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan ve Ermenistan’ın Cumartesi günü Yukarı Karabağ bölgesindeki Şuşa kenti çevresinde çıkan çatışmalarda ölen askerlerin cesetlerini değiştirdiğini söyledi. Askerlerin cenazeleri Dağlık Karabağ’da konuşlanmış Rus barış güçlerinin aracılığı ve katılımıyla toplandı. Türk barış güçlerinin bölgeye konuşlandırılması yılsonuna kadar bekleniyor. Ancak Hankendi ya da Stepanakert şehri Ermenilerin elinde kalmaya devam edecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.