islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3801
EURO
34,6861
ALTIN
2.398,65
BIST
10.080,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Devlet-i Aliyye Ocaklarından İncil Dağıtımına Sert Açıklama

Devlet-i Aliyye Ocaklarından İncil Dağıtımına Sert Açıklama
18 Nisan 2024 14:00
A+
A-

Devlet-i Aliyye Ocaklarından Ücretsiz İncil Dağıtımına  Sert Açıklama: “Bilecik Ücretsiz İncil” Tartışması

Bilecik Ücretsiz İncil Kampanyası ve İtirazların Arkasındaki Nedenler

Bilecik İl Başkanı Ömer Taşkın’ın sert açıklamaları, “Bilecik ücretsiz İncil” kampanyasının yarattığı tartışmaları gündeme taşıdı. Taşkın, kampanyanın gençlerin zihinlerini zehirlediğini ve itikatlarını tahrif ettiğini iddia ederek ciddi endişelerini dile getirdi.

Dinî Hassasiyetler ve İncil Dağıtımı Üzerine Tartışmalar

Ömer Taşkın’ın açıklamaları, dinî hassasiyetlerin ve İncil’in ücretsiz dağıtımının dinamik bir tartışma başlatmasına neden oldu. Tartışmanın merkezinde, İslam toplumunun dini değerlerine zarar verme endişesi ve gençlerin doğru bilgilendirilmemesi yer alıyor.

Ömer Taşkın, yaptığı basın açıklamasında kısaca şu ifadelere yer verdi;

”İlimizde ne yazık ki bir süredir kaygıyla takip ettiğimiz olaylar cereyan etmektedir. Muhafazakar camiamızı üzen, mânevi duygularımızı yaralayan gelişmeler yaşanmaktadır. Üzülerek ifade ediyoruz, son yıllarda Türkiye genelinde görülen misyonerlik faaliyetleri maalesef Bilecik’te de görülmeye başlanmıştır. Asırlarca aleme nizam vermiş ecdadın topraklarında, topluma sirayet etmesi endişesi ile bir ferman ile 100 yıl dansı yasaklayan Kanuni’nin torunlarının gözleri önünde, “Bilecik ücretsiz incil” sosyal medya platformlarında “ücretsiz incil” kampanyası gibi paylaşımlarla gençlerimizin tertemiz zihinleri zehirlenmektedir. Tahrif edilmiş itikatları hem dünya hem de ahiretimize kastedilmektedir. Ve bu durum bizleri ciddi manada rahatsız etmektedir. Devlet-i Aliyye Ocakları Bilecik İl Başkanlığı olarak asırlar boyunca olduğu gibi bugün de haçlı istilasının bir parçası olan bu faaliyetlerin karşısında olduğumuzu belirtiyoruz. Halkımızı bu hususta uyanık olmaya, gençlerimize sahip çıkmaya, kutsalımızı korumaya çağırıyoruz. Ayrıca İslami değerleri muhafaza etmeye davet ediyor, genç demenin gelecek demek olduğunu hatırlatıyoruz. Osmanlı’nın kurulduğu bu topraklarda haçlı zihniyetinin istilasına izin vermeyeceğimizi ilan ediyoruz”

Gençlerin Dinî ve Manevi Gelişimindeki Rolü ve Tehdit Algısı

Gençlerin dinî ve manevi gelişimindeki rolü, “Bilecik ücretsiz İncil” kampanyasıyla gündeme gelen diğer önemli konudur. Devlet-i Aliyye Ocakları’nın endişeleri, gençlerin yanlış yönlendirilmesi ve dinî kimliklerinin sarsılmasıyla ilgilidir.

Ömer Taşkın’ın Açıklamaları ve Kamuoyunun Tepkisi

Ömer Taşkın’ın “Bilecik ücretsiz İncil” kampanyasıyla ilgili sert açıklamaları, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Açıklamaların ardından, tartışma sosyal medyada ve geleneksel medyada geniş bir şekilde ele alındı.

HABER YORUM

Devleti Aliyye ocakları Bilecik Başkanı Ömer Taşkın beyin basın açıklamasında ki tepkilerin altına imzamızı atıyoruz. Bilecik ilinde ve ülkemiz genelinde  misyonerlik faaliyetlerine dikkat çeken Devleti Aliyye ocaklarına teşekkür ediyoruz.

Ülkemizde ki misyonerlik faaliyetleri yeni değil. Birçok yerde ücretsiz İncil dağıtımlarında, İncil’in  arasına 50-100 Dolar konularak dağıtıldığını da biliyoruz.

Bizler, İslam’ın kötülendiği ve çizgi filimler dahil Subliminal mesajlar içeren filmlerle büyüyen ve İslami öğretimin yapılmadığı bir ortamda yetişen gençlerimizin, din  konusunda sağlıklı bir tercih yapabileceklerine inanmıyoruz. Bu boşluktan yararlanmak isteyen art niyetli insanların olduğunu da biliyor, bu konuda yetkilileri uyarmak istiyoruz.

Gençlerimizin de, şu ayeti kerimeye kulak vermelerini rica ediyoruz.

“Gerçek şu ki, Allah katında kabul gören ve insanoğlunu dünya ve ahirette mutluluğa ulaştıracak yegâne din, İslâm’dır. İslâm, kişisel çıkarları, arzu ve ihtirasları terk etmek demektir. Allah’ın hükmüne kayıtsız şartsız boyun eğerek barış, esenlik ve güvenliğe ulaşmak demektir. İslâm, doğrudan doğruya Allah tarafından gönderilen ve peygamberlerce uygulamalı olarak insanlığa sunulan mükemmel hayat nizamıdır. İşte Âdem’den bu yana bütün peygamberler, insanlığa bu dini tebliğ etmişlerdir. Ama ne var ki:

Kendilerine daha önce Tevrat, Zebur, İncil gibi kitap verilenler, onlara Allah katından ilim ve hikmet dolu âyetler geldikten sonra, sırf aralarındaki çıkar çatışmaları, kin, ihtiras, azgınlık ve çekememezlik yüzünden hak dinde ayrılığa ve anlaşmazlığa düştüler. Yoksa peygamberler onlara ayrılık ve düşmanlığı emretmiş değildi. Fakat onlar peygamberlerin bıraktığı ilkelere aykırı davrandılar. Böylece her ümmet, bir sonraki peygamberi inkâr etti. Bununla da kalmayıp, peygamberlerin getirdiği inanç sistemini terk ettiler. Ardından onun yerine kendi uydurdukları hurafeleri din hâline getirdiler. Nihayet Allah, Son Elçisini göndererek hakikati yeniden ve açıkça ortaya koydu.

Artık her kim Allah’ın âyetlerini inkâr ederse, şunu iyi bilsin ki, mahşer günü Allah hesabı çabuk görendir!”. (Âli İmran 19)

The fact is, the only religion accepted by Allah and which will bring happiness to humanity in this world and the hereafter is Islam. Islam means submitting unconditionally to the rule of Allah, abandoning personal interests, desires, and ambitions, and reaching peace, well-being, and security. Islam is the perfect way of life sent directly by Allah and practiced by prophets for humanity. Since Adam, all prophets have preached this religion to humanity. However:

Those who were given books before, such as the Torah, Psalms, and Gospel, after receiving verses full of knowledge and wisdom from Allah, fell into disagreement and dispute in the true religion due to conflicts of interest, animosity, greed, rebellion, and envy among themselves. The prophets did not command them to create division and hostility. However, they acted contrary to the principles left by the prophets. Thus, each community denied the next prophet. Not only that, but they abandoned the belief system brought by the prophets and turned their own invented superstitions into religion. Finally, Allah sent His Last Messenger, clearly revealing the truth once again.

So, whoever denies the signs of Allah, let them know that on the Day of Judgment, Allah’s reckoning is swift! (Âli İmran 19)

MİRATHABER.COM
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.