islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5351
EURO
34,8843
ALTIN
2.441,44
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

ABD’DE GÜPEGÜNDÜZ SOKAK ORTASINDA GASP

ABD’DE GÜPEGÜNDÜZ SOKAK ORTASINDA GASP
2 Ekim 2023 11:58
A+
A-

Dünyanın jandarması olduğunu iddia eden ve dünyanın dört bir tarafında racon kesen ABD’nin, cereyan eden son olaylardan sonra, ülke içinde bile güvenliği sağlayamadığı bir kez daha ortaya çıktı.

Son bir hafta içinde Silahlı saldırılarda iki Türk vatandaşı hayatını kaybetmişti. Görüntülerde ki son olayda  San Francisco‘da ana cadde üzerinde gerçekleşti.

Gündüz vakti, bir kişinin dört kişi tarafından darp edilip gaspa uğraması, gaspa uğrayan kişinin yardım çığlıklarına rağmen etraftaki insanların olaya duyarsız kalması, insanlığın geldiği son noktayı gözler önüne serdi.

 

 

HABER YORUM

Dünyanın süper gücü olarak lanse edilen ABD’de, yüz milyona yakın insan sokaklarda yaşıyor. Diğer taraftan ise ABD, dünyanın en pahalı ülkelerinden biri.

ABD’de kadınların yaklaşık yüzde 20’si, hayatlarında bir kez tecavüze ya da tecavüz girişimine maruz kalıyor. Son istatistikler, bir yıl içinde 90 bin 185 de tecavüz vakası yaşandığını gösteriyor.

Yine son verilere göre 2022 yılında New York’ta tecavüz ve hırsızlık olayları %22 artmış durumda. 2022’de New York genelinde 189 bin 777 kişi gözaltına alınmış ve bunların 47 bin 572’sini cinayet, tecavüz, soygun, ağır saldırı, ev hırsızlığı gibi ciddi suçların zanlılarının oluşturduğu istatistikler arasında.

BÜTÜN İNSANLIĞIN BARIŞA İHTİYACI VAR

Dünya üzerinde yaşanan savaşları ve ülkelerin özelinde suç oranlarına baktığımızda, bütün insanlığın barışa ihtiyacı olduğunu gözlemleyebiliyoruz.

Tekrar ifade edelim ki insanlığın ihtiyacı olduğu barış ilkeleri, kendi eliyle koyduğu kanun ve kurallarda değil, İslam’ın özündedir. İslam, insanların ırkına, diline ve dinine bakılmaksızın barış içinde yaşamalarını öngören ilkeleri ortaya koymuşken, insanlığın savaş ve kargaşa içinde yaşamayı tercih etmesi ise, dünya barışının önünde en büyük handikap olarak durmaktadır.

“Ey iman edenler, hepiniz topluca “barış ve güvenliğe (Silm’e, İslam’a) girin ve şeytanın adımlarını izlemeyin. Çünkü o, size apaçık bir düşmandır.” (Bakara 208)

“Ancak sizinle aralarında andlaşma bulunan bir kavme sığınanlar ya da hem sizinle, hem kendi kavimleriyle savaşmak (istemeyip bun)dan göğüslerini sıkıntı basıp size gelenler (dokunulmazdır.) Allah dileseydi, onları üstünüze saldırtır, böylece sizinle çarpışırlardı. Eğer sizden uzak durur (geri çekilir), sizinle savaşmaz ve barış (şartların)ı size bırakırlarsa, artık Allah, sizin için onların aleyhinde bir yol kılmamıştır.” (Nisa 90)

MİRATHABER.COM

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.