islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3266
EURO
35,0730
ALTIN
2.302,01
BIST
9.039,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

ABD’den Kritik Ziyaret!

ABD’den Kritik Ziyaret!
4 Mart 2022 09:24
A+
A-

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, Rusya – Ukrayna savaşını görüşmek üzere 4-11 Mart tarihleri arasında Türkiye’yi ziyaret edecek. Yapılan açıklamada ” ABD-Türkiye iş birliğine ve Ukrayna’yı destekleme konusundaki ortak çıkarlarımıza ilişkin görüşmeler olacaktır.” ifadeleri kullanıldı. .

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, Rusya-Ukrayna savaşını görüşmek üzere 4-11 Mart tarihlerinde Türkiye, İspanya, Fas, Cezayir ve Mısır’ı ziyaret edecek. Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Sherman’ın İstanbul ve Ankara’dan sonra Madrid, Rabat, Kazablanka, Cezayir ve Kahire’ye gideceği bildirildi.

İLK ZİYARET TÜRKİYE’YE 
Ziyaretlerin 4-11 Mart’ta gerçekleşeceğine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi: ‘Bakan Yardımcısı Sherman’ın seyahati, Putin’in kasti, sebepsiz ve haksız yere Ukrayna’yı işgalini görüşmek üzere Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ve diğer yetkililerle görüşmek üzere 4-5 Mart tarihleri arasında İstanbul ve Ankara olmak üzere Türkiye’de başlayacak. Bakan Yardımcısı’nın buradaki toplantılarında, ABD-Türkiye iş birliğine ve Ukrayna’yı destekleme konusundaki ortak çıkarlarımıza ilişkin görüşmeler olacaktır.’

SHERMAN’IN MADRİD, FAS, CEZAYİR VE KAHİRE TEMASLARI 
Açıklamada, Sherman’ın daha sonra 7 Mart’ta Madrid’de İspanya Dışişleri Bakanı Angeles Moreno Bau ile bir araya geleceği ve burada da ABD-İspanya Siber Güvenlik Diyaloğu’nun açılış toplantısına katılacağı belirtildi.

İkilinin, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı, koordineli olarak buna verilen yanıt ve güçlü transatlantik ortaklığı da dahil olmak üzere bir dizi sorunu ve zorluğu ele alacağı vurgulanan açıklamada, ‘Bakan Yardımcısı daha sonra 8-9 Mart’ta Fas’ın Rabat ve Kazablanka kentine gidecek.’ denildi.

Açıklamada, Sherman’ın Fas’ta Bölgesel Siyasi Konular üzerine ABD-Fas Stratejik Diyaloğu Toplantısı’nda ABD heyetine liderlik yapacağı ifade edildi.

Sherman’ın Fas Dışişleri Bakanı Nasır Bourita ile bir çalışma yemeğine katılacağı ve diğer üst düzey hükümet yetkilileriyle görüşeceği belirtilen açıklamada, Bakan Yardımcısı’nın girişimcilerin ve iş kadınlarının yer aldığı ‘Uluslararası Kadınlar Günü’ etkinliğinde açılış konuşması yapacağı bilgisi paylaşıldı.

Fas’tan 10 Mart’ta Cezayir’e geçeceği kaydedilen Sherman’ın burada da Cezayir Cumhurbaşkanı Abdelmecid Tebbune ile ikili ve bölgesel meseleleri görüşmek üzere bir araya geleceği aktarıldı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.