islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5548
EURO
34,9380
ALTIN
2.443,23
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
17°C

ABD’li İsimden Tüm Dünyaya Doğu Akdeniz Mesajı

ABD’li İsimden Tüm Dünyaya Doğu Akdeniz Mesajı
10 Ekim 2022 15:39
A+
A-

Akdeniz Enerji Forumu’nun Türkiye’yi izole etmeye yönelik kurulduğunu belirten ABD eski Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Matthew Bryza, EastMed’i eleştirerek en mantıklı seçeneğin Türkiye üzerinden bir hat olması gerektiğini ifade etti.

ABD eski Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Matthew Bryza, Doğu Akdeniz’de yürütülen sondaj çalışmaları ve EastMed boru hattı hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

RUM GAZETESİNE KONUŞTU
Rum Fileleftheros gazetesine konuşan Bryza, EastMed’e yönelik eleştiride bulundu. Bryza, “Birincisi ticari boyutu açısından bir anlam ifade etmiyor. Son derece pahalı bir doğal gaz taşıma seçeneği. Kıbrıs ve İsrail’den gelen daha küçük boru hatları ile doğal gaz Mısır’a taşınabilir ve oradan da sıvılaştırılmış doğal gazı her yere taşıyabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

 “EN MANYTIKLI SEÇENEK TÜRKİYE”
Ticari açıdan en mantıklı seçeneğin Türkiye üzerinden bir boru hattı olması gerektiğini söyleyen Bryza, “Türkiye, ihtiyaçları artan devasa bir pazar. Kıbrıs ve İsrail’in doğalgazının bir kısmını Mısır’a bir kısmını da Türkiye’ye göndermesi bence en mantıklı yaklaşım. En avantajlı seçim bu” değerlendirmesinde bulundu.

Bryza, ada çevresindeki hidrokarbon keşiflerinin enerji krizine yardımcı olabileceğini de sözlerine ekledi.

 “TÜRKİYE’Yİ İZOLE ETMEYE YÖNELİK KURULDU”
Akdeniz Enerji Forumu’nun Türkiye’yi izole etmeye yönelik kurulduğunu itiraf eden Bryza, “Bütün bunlar değişiyor. Belki Türkiye’nin foruma gözlemci olarak katılması tansiyonu düşürecek” dedi.

Bryza, Biden yönetiminin EastMed’den desteğini çekmesinin Doğu Akdeniz’de var olan dinamiklerin farklı bir şekilde anlaşılması anlamına gelebileceğini söyledi. Bryza, “Tahminime göre Biden yönetimindeki bazı üst düzey yetkililerin istediği şey, Türkiye söz konusu olduğunda bölgede sükûnetin sağlanması” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.