islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,6007
EURO
34,8119
ALTIN
2.491,55
BIST
9.463,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

ABD’ye Musallat Yeni Bela: Katil Eşekarıları

ABD’ye Musallat Yeni Bela: Katil Eşekarıları
3 Mayıs 2020 19:14
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Kuzey Amerika’daki arıcılar, arı kolonilerinin katliama maruz kalmaya başladığını bildiriyorlar. Katliamı yapan, bazı araştırmacıların basitçe “katil eşekarısı” dediği dev böcekler: 5 cm uzunluğuna büyüyebilen kraliçelerle Asya dev eşekarıları Kuzey Amerika’da yayılmaya başladılar ve bunlar bal arılarını yiyerek beslenmekte. Bir grup katil eşekarısı birkaç saat içinde bir bal arısı kovanını topyekün silmek için çivili köpekbalığı yüzgeçleri gibi şekillendirilmiş alt çeneleri kullanıyorlar. Arıların başını keser ve yavrularını beslemek için koparttıkları parçalarla uçarlar. Bilim adamları ABD’de hızla yayılan işgalci eşekarılarının Kuzey Amerika arı popülasyonlarını yok edebileceklerinden ve bunun sadece arıcılık değil aynı zamanda arıların polenlemesine dayalı ülke tarımına darbe vuracağından endişe duyuyorlar.

Eşekarıları doğrudan insanları da öldürebiliyor. Sadece Japonya’da yılda 50 resmi ölüm vakası var. İnsanlara saldırmak için eşek arısı güçlü zehrini kullanıyor, giysileri delmek için yeterince uzun iğnesiyle batırıyor. Saldırıya uğrayan kişiler, acı veren acıyı, cildine sıcak metal sürülmüş gibi tarif ediyor. Boyutunun ötesinde, bu eşekarısı, vücutlarını kaplan gibi uzatan turuncu ve siyah çizgiler ve korkunç bir yüzle kendine özgü bir görünüme sahiptir. 2020’de ilk kez, Amerika Birleşik Devletleri’nde yayılmaya başladılar. Asya dev eşekarısı Kanada’da belirmeye başladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.