islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5592
EURO
34,9748
ALTIN
2.448,66
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Açıkkara 55’nci Eylül Ayı Sayısı Çıktı

Açıkkara 55’nci Eylül Ayı Sayısı Çıktı
20 Eylül 2022 12:07
A+
A-

Açıkkara mizah dergisi 55. sayısı okuyucuyla buluştu. Tacettin Şimşek, “Aslı Nerede Kerem Orada” isimli öyküyle Kerem ile Aslı hikâyesine yeni bir yorum getiriyor. Aslı’nın peşinden şehir şehir gezen Kerem sonunda rapçi olup çıkıyor. Dünyaca ünlü bir rap yıldızı olan Kerem’e Aslı ne cevap verecek? Aslı’nın babası bu şöhret sayesinde kızının Kerem’le evlenmesine razı olacak mı? Cevaplar için hikâyeye buyurun.

Halit Yıldırım, Küfeci İrfani’nin ağzından anlattığı hikâyelere “Şoför Şero” ile devam ediyor. Şoför Şero, köyünden türkücü olma hayalleri ile çıkmış, soluğu İstanbul’da almış. Türkücü olacağım derken önce fedai sonra ise tövbe edip cenaze arabası şoförü olmuş. Olaylar tam da burada başlıyor. Öldü sanılan bir işadamının önce güldüren sonra da düşündüren hikâyesi…

Mehmet Pektaş, dergide “Yeni Atanan Öğretmenin İlk Dersi?” isimli öyküyle yer alıyor. Büyük hayallerle ilk dersine giren öğretmen sınıftan yıllarca görev yapmışçasına yorgun halde çıkıyor. Öğretmeni daha ilk dersten bu kadar yoran şey ne olabilir? Satır aralarında okuyucuyu zaman zaman Türkiye gerçekleriyle yüzleştirecek ve keyifle okunacak bir hikâye sizleri bekliyor.

Şakir Şükür, dergiye “Bizim Mahalleye Üniversite Açılıyor” isimli hikâye ile dönüyor. Hangi şehirde hangi üniversitenin açıldığını bile takip edemiyoruz. Üniversiteler kampüslerden caddelere, iş hanlarına indi. Her yere üniversite açılır da Şakir Şükür’ün mahallesine açılmaz mı? Açılır mı, açılmaz mı bunun cevabını hikâyeden öğrenelim.

Zekeriya Çakabey, “Hocadaki Dilemma” isimli öyküyle eski hocaların öğrenciye ve halka yaklaşımlarını tenkit ediyor. Hani bir zamanların meşhur dizisi Hayat Bilgisi’nde bir söz vardı: “Hoca camide.” Çakabey, hikâyesinde hem camideki hem de okuldaki hocaları kast ediyor. Sadece öğrencilerin değil hocaların da zaman zaman eğitime ihtiyacı olduğunu bir kez daha anlıyoruz.

Reyhânî “Para”, Hacı Musa Tuncer “Ahir Zaman”, Erol Boyunduruk, “Doktor Bey”, Cevat Akkanat, “Cuma Tebriği”, Azade Turab, “Firik Emmolu”, Kenan Yavuzarslan, “Putin’e Döndü”, Erdoğan Öner (Vakârî), “Hınzır”, Yasin Şen, “Fındık Manileri”, isimli mizah ve hiciv içerikli şiirleriyle öne çıkıyor.

 

Tayyib Atmaca-Üçübirarada (Şiirler)

Tacettin Şimşek-Nedim Kimden Kaçıyor? (Öyküler)

Halit Yıldırım-İrfanî’nin Küfesi (Öyküler)

Mehmet Pektaş-Avanaklar Kahvesi (Öyküler)

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.