islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4447
EURO
34,7522
ALTIN
2.435,69
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Adalet, Hâkim ve Savcıların Hizmetinde

Adalet, Hâkim ve Savcıların Hizmetinde

Türkiye’de en basitinden en karmaşık olayına kadar adliyeye yansıyan bütün konularda ortak bir şikâyet var: Yargı işlemiyor. Ama yargı sisteminin içinde olması gerekirken, kendisini patronu olarak gören hâkim ve savcılar söz konusu olunca, ses duvarını aşan füzeleri dahi geride bırakacak hızda ve çoğu kere lehlerinde çalıştığı gözlemleniyor.

Türk Adalet sisteminin jetlere nal toplatan hızlı bir çalışmasına dünya bir kez daha tanık oldu. Trafik kazası sonrasında bir savcıya saldıran trafik magandaları ile ilgili iddianame bir hafta içinde hazırlandı. Ve şüphelilere 25’er yıl hapis cezası istendi. Ses duvarını aşan hızda iddianame İstanbul Anadolu Adliyesi’nde hazırlandı. Oysa aynı İstanbul adliyeleri, “adaletin karınca adımlarıyla ilerlemesi” yönündeki eleştirilere, “iş yoğunluğu” bahanesini gösteriyor.

Söz konusu olay İstanbul’un Maltepe ilçesinde yaşandı.

İstanbul Maltepe’de 12 Aralık 2021 tarihinde savcı M.G.’nin aracına arkadan çarparak savcıyı darbeden 2 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

FÜZELERİ KISKANDIRAN HIZDAN İDDİİANAME HAZIRLANDI

Olayın adliyeye aktarılmasından sonra İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, kuruluş gününden bu yana bir tarihi hız rekoru daha kırmış oldu. Olay hakkında 7 günde iddianame hazırlayarak, son çeyrek yüzyılın İstanbul Adliye Tarihi’ne adını altın harflerle yazdırdı.

İddianamede müşteki M.G.’nin otomobiliyle seyir halinde olduğu sırada Suat Akkaya’nın kullandığı otomobilin aynasına çarptığı belirtildi. Müşteki M.G.’nin otomobilini sağa çekerek durduğu, şüpheliler Çetin Akgün ve Suat Akkaya’nın otomobil içerisinde bekleyen M.G.’nin yanına gelerek şüpheli Akkaya’nın ‘Bana yol verecektin’ dediği ve müşteki M.G.’nin de ‘Hızlı gelen sensin aracıma çarpan sensin’ dediği belirtildi.

“VURMAYIN BEN SAVCIYIM”

Bunun üzerine şüphelilerin müştekiye saldırıp birlikte darbetmeye ve otomobilini tekmeleyip zarar vermeye başladıkları anlatılan iddianamede, Cumhuriyet Savcısı olan M.G.’nin “Vurmayın ben Cumhuriyet Savcısıyım sakin olun” dediği yer aldı.

SAVCI SİLAHI OLDUĞUNU SÖYLEYİNCE BIRAKTILAR

Şüphelilerin saldırısını sürdürdüğü, otomobilinden inmek isteyen Savcı M.G.’ye izin vermeyip alıkoydukları ve darbetmeye devam ettikleri ifade edilen iddianamede, müşteki M.G.’nin silahı olduğunu söylemesi üzerine şüphelilerden birinin elini beline doğru götürüp otomobilin başından uzaklaştıkları kaydedildi.

Böylelikle M.G.’nin otomobilinden inebildiği belirtildi. Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporda kişinin yaşamını tehlikeye sokan bir durum olmadığı fakat kişinin basit bir tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde yaralanmadığı kaydedildi. Müşteki M.G.’nin vücuduna hayat fonksiyonlarını hafif derecede etkileyecek kırık olduğu da hatırlatıldı.

25’ER YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENDİ

İddianamede şüpheliler Çetin Akgün ve Suat Akkaya’nın “Yüzde sabit iz bırakacak şekilde kasten yaralama”, “Tehdit”, “Birden fazla kişi ile kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “Mala zarar verme” ve “Hakaret” suçlarından 6 yıl 7 ay 15’er günden 25 yıl 10’ar aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

Tutuklu şüpheliler önümüzdeki günlerde iddianameyi kabul eden Anadolu 36. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıkacak.

Sanıkların avukatları ise meydana gelen olayın TCK’ya göre tutuklamayı gerektirecek bir cürüm olmadığını belirtiyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.