islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Afganistan: Askerlere Ölümcül Mayın Saldırısı

Afganistan: Askerlere Ölümcül Mayın Saldırısı

Mirat Haber Ajansı

Hükümet yetkilileri, Afganistan’ın merkezindeki bir yol patlamasında en az iki güvenlik gücünün öldüğü ve diğer dört kişinin de yaralandığını bildirdi. Güvenlik konvoyunu hedefleyen olayın Cumartesi günü gerçekleştiği belirtildi. Valilikler, komşu Helmand ve Uruzgan illerindeki Taliban isyancıları yol kenarı bombası olan IED’leri yerleştirmekle suçladı. Saldırının sorumluluğunu alan olmadı.

Saldırı, ABD barış elçisi Zalmay Khalilzad’ın bölgedeki diplomasisinin bir parçası olarak Katar’ın başkenti Doha’da Taliban genel başkan yardımcısı Molla Abdülgani Barader ile bir araya gelmesinden bir gün sonra gerçekleşti. Çoğunlukla Taliban tarafından kontrol edilen veya kendilerine ait olduğu iddia edilen bölgelere dikilen bu kara mayınları ülkede tahribat oluşturmaya devam ediyor. Afganistan’daki BM Yardım Misyonuna göre, bu yılın ilk üç ayında sivil kayıpların %30’undan fazlası kara mayınlarına bağlıydı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.