islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5055
EURO
34,8954
ALTIN
2.441,11
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

KUR’ÂN BİTKİLERİ SERGİSİ

KUR’ÂN BİTKİLERİ SERGİSİ
2 Ağustos 2023 10:00
A+
A-

Dünyanın en büyük botanik bahçesinde Kur’an bitkileri sergisi

Londra’da bulunan dünyanın en büyük botanik bahçesi olan Kew Gardens’te Kur’an’da adı geçen bitkilerden oluşan bir sergi düzenleniyor.

El Halic’in haberine göre bu sergi Kur’an bitkilerinin tanınması için Kew Gardens’te düzenlenen ilk sergi. Batı Londra’da bulunan Kew Botanical Gardens’te gerçekleşen sergi 17 Eylül’e kadar devam edecek.

Kew Gardens yönetimi tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Kur’an-ı Kerim tabiattan özelikle bitkilerden çok sayıda öğreti ve misal içeriyor.”

Burada sergilenen bitkilerin Shahineh Ghazanfar’ın kaleme aldığı “Kur’an Bitkileri” kitabından alındığı kaydedildi.

Sergide 30 tablo yer alırken sarımsak, nar ve üzüm gibi çeşitli bitkiler ve bu bitkilerin Kur’an’da nasıl geçtiği yer alıyor.

Kew Gardens Londra’da bulunan, dünyanın en büyük botanik bahçesidir. Burada yaklaşık bin 100 kişi çalışıyor ve yıllık bütçeleri ise yaklaşık 85 milyon dolar.

 

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.