islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5658
EURO
34,9692
ALTIN
2.418,00
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Afganistan Hükümeti 2.000 Talibanı Serbest Bırakıyor

Afganistan Hükümeti 2.000 Talibanı Serbest Bırakıyor
26 Mayıs 2020 05:04
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, iyi niyet jesti olarak 2.000’e kadar Taliban mahkumunu serbest bırakma sürecini başlattı. Hareket, hükümetin, Ramazan Bayramı tatili sırasında silahlı grubun üç günlük ateşkes ilan ettiği sürpriz açıklamasına cevaben geldi. Gani’nin sözcüsü Sadık Sıddıki Pazar günü Twitter’da yaptığı açıklamada, mahkumları serbest bırakma kararının barış sürecinin başarılı olmasını sağlamak için verildiğini söyledi. Ateşkes, Pazar günü ilk bayram gününün sonunda Taliban ve Afgan güçleri arasında çatışma olduğuna dair herhangi bir haber olmadı. Gani, bir hükümet heyetinin Taliban ile barış görüşmelerine hemen başlamaya hazır olduğunu söyledi.

Hükümet müzakere heyeti ve görüşmeler, Gani’nin yeni anlaştığı eski rakibi Abdullah Abdullah tarafından yönetilecek. İkili, geçen hafta bir ay süren siyasi krizi sona erdiren bir güç paylaşımı anlaşması imzalamıştı. Şubat ayında Katar’ın başkenti Doha’da imzalanan bir ABD-Taliban anlaşması, Afgan hükümetinin 5.000’e kadar Taliban mahkumunu serbest bırakacağını, Taliban’ın da yaklaşık 1000 Afgan güvenlik kuvveti personelini serbest bırakacağını şart koştu. Taliban lideri Çarşamba günü yaptığı açıklamada, grubunun Şubat ayında imzalandığından beri Afganistan’da yüzlerce saldırı yapmakla suçlanmasına rağmen ABD ile önemli bir anlaşma yapmaya kararlı olduğunu söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.