islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3698
EURO
35,0047
ALTIN
2.326,10
BIST
9.092,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Afganistan’da Ardı Ardına Terör Saldırıları

Afganistan’da Ardı Ardına Terör Saldırıları

Mirat Haber Ajansı

Afganistan’ın doğusundaki Lağman eyaleti valisi, en az sekiz kişinin ölümüne ve 20 kişinin yaralanmasına neden olan ölümcül bir araba bombalamasından sağ kurtuldu. Ülkenin İçişleri Bakanlığı’na göre, Lağman Valisi Rahmatullah Yarmal’ın konvoyuna, eyaletin başkenti Mehtarlaam’da bir intihar aracının bombalanması sonucu vuruldu başkent Kabil’in yaklaşık 150 kilometre doğusunda. Bakanlık sözcüsü Tarık Aryan yaptığı açıklamada, saldırıda valinin dört silahlı muhafızının ve dört sivilin öldüğünü ve 20’den fazla kişinin yaralandığını söyledi. Saldırının sorumluluğu hiçbir örgütçe üstlenilmedi.

Afgan Savunma Bakanlığı, yine Pazartesi günü Kabil’de hukuk işleri müdürlüğünden iki memurun da sabah erken saatlerde Kabil’de bir suikasta kurban gittiğini doğruladı. Bilgi Erişim Komisyonu üyesi Hamdullah Arbab, ve Meydan Kent belediye başkanı Zarifa Ğafari de dün benzeri saldırılardan kurtuldu. Bakanlığa göre, Pazar günü Paktia eyaletinin doğusundaki bombalı patlamada önde gelen bir aşiret lideri olan Fazal Khan öldürüldü ve bir din alimi olan Mevlawi Enayatullah da Pazar günü kuzeydoğudaki Takhar vilayetinde öldürüldü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.