islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4915
EURO
34,9207
ALTIN
2.436,78
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Afganistan’da Mayın Patlamalarında Kitlesel Ölümler

Afganistan’da Mayın Patlamalarında Kitlesel Ölümler

Mirat Haber Ajansı

Yetkililer Salı günü, Afganistan’ın Meydan-ı Vardak vilayetinde meydana gelen mayın patlamasında en az beş sivilin öldüğünü ve aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu dokuz kişinin yaralandığını bidirdiler. Valiliğe göre, merkez ilçe Meydan kentinde Taliban tarafından gömülen mayınlara bir araba ve yolcu taşıyan bir minibüs çarptı. Olayla ilgili olarak hemen hiçbir örgüt sorumluluk üstlenmedi. İçişleri Bakanlığı’na göre geçen hafta batı Herat, Doğu Lağman ve Kunar vilayetlerinde mayın patlamalarında en az 13 sivil öldü. Taliban bu olaylar hakkında henüz yorum yapmadı.

Katar’ın başkenti Doha’da Afganistan içi barış görüşmelerinin dönüm noktası olduğu için ülkedeki şiddet devam ediyor. Her iki taraftan delegeler gündem ve bir anlaşmazlık çözme mekanizması üzerinde henüz uzlaşma sağlamış değiller. Afganistan Bağımsız İnsan Hakları Komisyonu’nun rakamları, 2020’nin ilk altı ayında toplam 1.213 sivilin öldürüldüğünü gösteriyor. Kara mayını patlamaları, hava saldırıları ve rakip taraflar arasındaki kara saldırıları da dahil olmak üzere 880 farklı olayda 1.744 kişi sakatlandı. Küçük plastik anti-personel mayınlarının yüzmilyonlarcası dünyanın her yerinde döşeli durumda ve özellikle düzenli olmayan savaşlarda sonradan barış sağlansa bile bunların nerelere gömüldüğünün kayıpları tutulmadığından yıllarca insan hayatı ve uzuvlarını, özellikle çocukların bacaklarını almaya devam ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.