islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5650
EURO
34,9596
ALTIN
2.447,87
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Afrika Ülkeleri Ekonomik Felaketle Karşı Karşıya

Afrika Ülkeleri Ekonomik Felaketle Karşı Karşıya
13 Nisan 2020 12:13
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Uluslararası denetim firması McKinsey uzmanları tarafından yayınlanan bir araştırmaya göre, Afrika’nın yeni koronavirüs salgını nedeniyle 2020’de en az 90 milyar dolar ila 200 milyar dolar kaybedeceği tahmin ediliyor. İçlerinde çok sayıda Müslüman ülke ve topluluk bulunan 54 ülkeye yayılmış 1,2 milyar nüfuslu Afrika kıtası, kaynakları bakımından zengin. Ancak bunların kaynak yönetimi açısından fakir ve kayıt dışı sektör fazla büyük. Kayıt dışı sektör, tarımsal malların çiftliklerden kentsel pazarlarda satılmasına dayalı. Krizden sonra piyasalar kapandığı için gelir kaynağı da bitti.

Sahra ötesi Afrika’da, halk hükümetlerden çok az veya hiç yardım almadan mücadele ediyorlar. Afrika’daki koronavirüs vakalarının sayısı 10.000’lere, ölüm sayısı da 1000’e ilerliyor. Dünya Sağlık Örgütü Afrika Bölge Direktörü Matshidiso Moeti, COVID-19’un sadece binlerce ölüme neden olmakla kalmayıp, kıtadaki ekonomik ve sosyal yıkımı açığa çıkarma potansiyeli olduğunu bildirdi.

Afrika hükümetleri virüsün yayılmasını engellemek için okulları kapatmak, seyahat kısıtlamaları uygulamak ve büyük toplantıları yasaklamak, pazarları kapatmak da dahil olmak üzere çok sayıda önlem almasına rağmen, yeni vakalar hızla artıyor.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.