islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3416
EURO
35,1000
ALTIN
2.310,41
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Ahmet Davutoğlu Önerdi, Kılıçdaroğlu Ve Akşener Karşı Çıktı!

Ahmet Davutoğlu Önerdi, Kılıçdaroğlu Ve Akşener Karşı Çıktı!
14 Şubat 2022 16:59
A+
A-

Son dönemde siyasi gündem oldukça yoğun. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun elektrik faturalarıyla ilgili protestosuna MHP lideri Bahçeli sert tepki göstermişti. Millet ittifakı içindeki partiler Cumartesi akşamı bir araya geldi. Toplantıya Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nun talebi damga vurdu. Millet ittifakının adı değişiyor mu?

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde hem Cumhur İttifakı hem de Millet İttifakı çalışmalarına devam ediyor. Cumhur ittifakının adayı Erdoğan olacak, Millet İttifakı adayı ise henüz net bir şekilde belli değil. Kemal Kılıçdaroğlu sürpriz olmazsa Millet İttifakının adayı olacak. Ahmet Davutoğlu’ndan sürpriz bir talep geldi fakat bu talep Akşener ve Kılıçdaroğlu tarafından kabul görmedi.

MİLLETİ İTTİFAKININ ADI DEĞİŞİYOR MU? 
CHP lideri Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Akşener, Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, DEVA Partisi lideri Babacan, SP lideri Karamollaoğlu ve DP lideri Uysal; bir araya geldi. Toplantıda Millet İttifakının genişleyip genişlemeyeceği de konuşuldu.

O ÖNERİYE SICAK BAKMADILAR 
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 6’lı toplantıda Millet İttifakının genişlemesi konusunda bir fikir sundu. Koalisyon tarzı bir yapıyı aktaran Davutoğlu’nun bu isteği diğer isimler tarafından değerlendirmeye alındı fakat sıcak karşılanmadı. Millet İttifakının genişlemesi konusunda henüz net bir adım atılmadı. Toplantıda seçim sonrasına dönük konular da konuşuldu. Seçimden sonra uygulanacak politikalar konusunda ortak çalışma yapılması kararlaştırıldı. 28 Şubat’ta Millet İttifakının yeniden bir bildiri yayınlaması bekleniyor. Bu bildiride bu kez yeni anayasa çalışmalarının aktarılacağı da gelen bilgiler arasında.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.