islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

AHMET ŞİMŞİRGİL’İN İFTİRALARINA MEHMET GÖRMEZ’DEN CEVAP

AHMET ŞİMŞİRGİL’İN İFTİRALARINA MEHMET GÖRMEZ’DEN CEVAP
11 Temmuz 2023 12:13
A+
A-

PROF. DR. Ahmet Şimşirgil’in Türkiye Gazetesinde ki köşesinden emekli Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez hakkında ileri sürdüğü “15 Temmuz’da salaları engellemeye çalıştı” iddiaları gündemdeki yerini koruyor.

Şimşirgil’in iddialarına cübbeli Ahmet’in de destek vermesi üzerine Mehmet Görmez, sosyal medya hesabından çok sert bir açıklama yaparak cevap verdi. Mehmet görmez’in açıklaması şöyle:

“Abdullah bin Mes’ud (ra)’un rivayet ettiğine göre, Allah Rasulü (sav) şöyle buyurmuştur: “Ta ilk peygamberlerden itibaren insanlara ulaşan bir mesaj vardır: “Hayâ etmedikten sonra dilediğini yap.”

Prof. Dr. Mehmet görmez, bu açıklamalarına ek olarak, 15 Temmuz gecesi bir televizyon kanalında “Din gönüllülerine sala çağrısı yaptığı” videoyu da paylaştı.

PROF. DR. RAHMİ YARAN’DA ŞİMŞİRGİL’İ YALANLADI

Şimşirgil’in köşe yazısında söylediklerine Prof. Dr. Rahmi Yaran’dan da yalanlama geldi:

“Yazıda o gece Sayın Görmez’in salâların durdurulması için bana haber gönderdiği iddia edilmektedir. Yazarın neye dayandırdığını bilmediğim bu iddia tamamen yalan ve iftiradır.”

Prof. Dr. Rahmi Yaran’ın yaptığı açıklamanın tam metni şöyle:

‘ÜZÜNTÜ İLE KARŞILADIM’

“Ahmet Şimşirgil tarafından kaleme alınan ve Türkiye Gazetesinde 7 Temmuz 2023 Cuma günü yayınlanan emekli Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Mehmet Görmez’i hedef alan yazıyı okudum ve gerçeklere dayanmayan iddiaların üzerine bina edilen yorumları hayretle, aynı zamanda üzüntü ile karşıladım.

Yazıda o gece Sayın Görmez’in salâların durdurulması için bana haber gönderdiği iddia edilmektedir. Yazarın neye dayandırdığını bilmediğim bu iddia tamamen yalan ve iftiradır.  Bu sebeple haber kaynağını gözden geçirmesini ve güvenilmezler listesine almasını tavsiye ederim.

‘SÖZ KONUSU DEĞİL’

O gece Sayın Görmez ile doğrudan görüşmemiz olmadığı gibi televizyonda yayınlanan ve salâ verilmesini isteyen genel çağrısı dışında dolaylı bir haberleşmemiz de olmamıştır. Sayın Görmez’in salâların durdurulması yönünde haber göndermesi söz konusu değildir ve şahsen böyle bir niyetinin olacağını da düşünmem.

Kutlu Doğum Haftasının bir Fetö projesi olduğunu da düşünmedim ve başta okullarımız olmak üzere toplumun geniş kesimlerinde yapılan planlı programlarla Peygamber Efendimizin (s.a.s.) anlatılmasına vesile olan bu haftanın devamının daha isabetli olacağını ben de savundum.

Bunun Sayın Cumhurbaşkanına başkaldırı olarak değerlendirilmesini doğru bulmam. Hem konu gündeme gelince yapılan geniş katılımlı toplantıya katılanların ve haftanın devamından yana görüş beyan edenlerin böyle bir niyeti olamayacağı gibi şahsî kanaatime göre onların tamamı veya tamamına yakını Sayın Cumhurbaşkanının karşısında değil yanında yer almış kimselerdi. Fakat neticede maalesef bu haftayı Fetö projesi olarak takdim edenler etkili oldu ve faaliyetler eski heyecanını ve etkisini kaybettiği gibi hedef kitle de büyük ölçüde daraltılmış oldu.”

HABER YORUM

Ahmet Şimşirgil’in köşesine taşıdığı bu iddiaların delillerini  hiç vakit kaybetmeden ortaya koyması gerekir.

Yoksa siyasi, sosyal ya da başka sebeplerle hareket ederek “Çamur at izi kalsın” anlayışı bir profesöre yakışmaz ve de yakışmıyor.

CÜBBELİ AHMET

Şimşirgil’in iddialarına sahip çıkan ve sosyal medya hesabından yazının linkini paylaşan Cübbeli Ahmet ise yine bu konuya da maraz olmayı ihmal etmedi.

Cübbeli Ahmet’in Mehmet Görmez döneminde Sultan Ahmet’e vaiz olmak istediğini ama bu talebinin kabul edilmediğini bir TV kanalında kendi ağzından duymuştuk. Böylece Cübbeli Ahmet’in kindar bir kişiliğe sahip olduğunu ve Mehmet Görmez hocaya husumetinin devam ettiğini, Şimşirgil’in iddialarına hemen atlamasından anlayabiliyoruz.

Biz, Şimşirgil Hocaya ve Cübbeli Ahmet’e Yunus Emre’nin şu dizeleriyle cevap vermek isteriz.

İlim ilim bilmektir/ ilim kendini bilmektir./Sen kendini bilmezsen/ Ya nice okumaktır.

MİRATHABER.COM

AHHMET ŞİMŞİRGİL    CÜBBELİ AHMET     MEHMET GÖRMEZ

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.