islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3535
EURO
35,1812
ALTIN
2.324,98
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

Mısır ve BAE, Zayed 3 ortak tatbikatına başladı

Mısır ve BAE, her iki ülkeden özel kuvvetlerin de yer aldığı iki haftalık ortak bir askeri tatbikat olan Zayed 3 için Cuma günü operasyonlara başladı.

Mısır ve BAE, Zayed 3 ortak tatbikatına başladı
Mirat Haber Ajansı

Mısır ve BAE, her iki ülkeden özel kuvvetlerin de yer aldığı iki haftalık ortak bir askeri tatbikat olan Zayed 3 için Cuma günü operasyonlara başladı. Mısır Silahlı Kuvvetleri sözcüsüne göre, BAE’de başlayan tatbikatlar, iki taraf arasında askeri uzmanlık aktarımı ve alışverişinin yanı sıra ortak muharebe tatbikatlarını da içeriyor. Sözcü, tatbikata hazırlık olarak Mısır askeri yetkililerinin, katılan birimler için teknik ve savaş yeterlilik çıtasını yükselttiklerini ifade etti. Eğitim hedeflerinin, en yüksek yeterlilik ve savaşa hazır olma oranlarına ulaşılmasına katkıda bulunacak şekilde, Mısır askeri birimlerinin kavramlarını birleştirmeyi ve becerilerini geliştirmeyi amaçladığını da sözlerine ekledi.

Zayed 3 tatbikatı bölge güvenliği teskin ediyor

Zayed 3 tatbikatı, Mısır’ın silahlı kuvvetleri ve müttefikleri arasındaki artan askeri işbirliğinin bir parçası olarak geliyor. Sözcü, Mısır ve Emirlik silahlı kuvvetleri arasındaki ortak harekatın bölgenin karşı karşıya olduğu zorlukların üstesinden gelmeye yardımcı olacağını söyledi. BAE medyası, iki ülke arasındaki tatbikatın birikmiş askeri uzmanlık mirasına ve akıllı ve güçlü bir siyasi iradeye dayandığını bildirdi. BAE medyası, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır silahlı kuvvetlerinin bölgesel ve küresel düzeyde lider bir konuma sahip olduğunu belirterek, her iki ülkenin birleşik muharebe deneyiminin bölgenin güvenliğini tehdit eden zorluklarla başa çıkmada yardımcı olduğunu da sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.