islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Aile Danışmanlığı hizmeti memnuniyetle karşılanıyor

Aile Danışmanlığı hizmeti memnuniyetle karşılanıyor

 Aile Danışmanlığı Hizmeti alan aileler, bunun evliliklerinin sağlıklı yürütülmesinde önemli katkısının olduğunu belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, aile bütünlüğünü korumak ve güçlendirmek, aile içi ilişkileri düzenlemek, evliliğin işleyişindeki sorunların çözümüne destek amacıyla Bakanlığın il müdürlükleri ve Sosyal Hizmet Merkezlerindeki (SHM) uzman personel aracılığıyla ücretsiz olarak Aile Danışmanlığı Hizmeti sunulduğu anımsatıldı.

Hizmetin ailenin değerleri ve hassasiyetleri göz önünde tutularak, ihtiyaçları doğrultusunda verildiği aktarılan açıklamada, bu hizmetin değerlendirilmesi amacıyla “Aile ve Boşanma Süreci Danışmanlığı Hizmetinin Analizi ve Değerlendirilmesi” konulu araştırma yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada, araştırma sonucunda danışanların hizmetten memnun kaldıklarını, hizmetin kendilerine ve ailelerine faydalı olduğunu ve bu hizmetin evliliklerinin sağlıklı yürütülmesinde önemli katkı verdiğini bildirdikleri belirtildi.

– Çoğunluk “sağlıklı iletişim becerisi”yle ilgili destek aldı

Açıklamada, hizmetten bugüne kadar 76 bin 203 kişinin yararlandığı ve bu kişilerin özellikle sağlıklı iletişim becerisi konusunda destek aldığı bildirildi.

Bu hizmet, eşlerin aile içi iletişim konularında yaşadıkları sorunlarla etkili şekilde baş etmelerini desteklemek amacıyla “Aile Danışmanlığı”, boşanma sürecinde olan çiftlerin bu süreci sağlıklı yönetebilmeleri amacıyla “Boşanma Süreci Danışmanlığı” ve “Bireysel Danışmanlık” olarak 3 başlık altında sunuluyor.

Boşanma öncesi ve esnasında sunulan hizmetle aile içi iletişim sorunları nedeniyle boşanma noktasına gelen ailelere, ilişkilerini yeniden gözden geçirmeleri için destek olunuyor. Ayrıca, aile içi iletişim becerileri kazandırmak, çatışmaların yapıcı şekilde çözülmesinde yardımcı olmak ve çocuklarla ilgili sorunların çözümü yönünde de danışmanlık yapılıyor.

Vatandaşlar, 2019’dan bu yana hizmetten yararlanmak için e-Devlet üzerinden de başvuru yapabiliyor.

AA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.