islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3656
EURO
35,1270
ALTIN
2.324,44
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Akdeniz’de Göçmenleri Protestan Kilisesi Kurtaracak

Akdeniz’de Göçmenleri Protestan Kilisesi Kurtaracak

Mirat Haber Ajansı

Alman Protestan Kilisesi, Kuzey Afrika’dan Avrupa’ya ulaşmaya çalışan göçmenleri kurtarmak için orta Akdeniz’e bir gemi gönderecek. Mürettebatı, Sea-Watch 4 adlı teknenin, Protestan kilisesi gönüllülerinin hazırlıklarını tamamladığı İspanya’nın Valensiya yakınlarındaki Burriana limanından hemen yola çıkacağını bildirmekte. Misyon, Almanya’daki Protestan kilisesi (EKD) tarafından yönetilen ve 500’den fazla diğer kuruluş tarafından desteklenen bir girişim olan United4Rescue tarafından yönetiliyor. Birkaç ay önce başlatılan ve #WirschickeneinSchiff (“Bir gemi gönderiyoruz”) adlı bir kitle fonlaması (crowdsourcing) kampanyasının sonucu.

Geminin İspanya’dan Nisan ayı başlarında yelken açması gerekiyordu, ancak pandemi çalışmaları yavaşlattı ve mürettebatı görevlerini ertelemeye zorladı. Sea-Watch 4’e son haftalarda çok sayıda gemi enkazı olduğu ve orta Akdeniz’de hiç kurtarma gemisi kalmadığı için çaresizce ihtiyaç duyulmakta. Bununla birlikte, gemi sadece bir kurtarma varlığı değil, aynı zamanda Avrupa’nın ölümcül politikasına karşı güçlü bir siyasi eylem. Kiliseyle birlikte 500’den fazla sivil toplum örgütü de destek verdiği 60,8 metrelik devasa gemi Sea-Watch’ın sözcüsü, Avrupa’daki sivil toplumun, hükümetlerin insanların Avrupa kıyılarına ulaşmalarına izin vermek yerine boğulmalarına izin vermeyi seçtiklerini belirtti. Misyona Fransa merkezli ve Fransız devletiyle içli dışlı olan uluslararası yardım örgütü Sınır Tanımayan Doktorlar ya da Médecins Sans Frontières de katılıyor. Daha önce Protestan kiliselerinin zor durumdaki çökmüş mültecilere İslamiyetten Hristiyanlığa dinlerini değiştirme amaçlı yaklaştığı konusunda iddialar olmuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.