islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5200
EURO
34,7937
ALTIN
2.424,45
BIST
9.730,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Akıllı Telefon Fiyatları Artıyor: TRT Bandrol Ücreti Zamlandı!

Akıllı Telefon Fiyatları Artıyor: TRT Bandrol Ücreti Zamlandı!

Bugün resmi gazetede yapılan paylaşıma göre, teknolojik cihazlardan alınan TRT bandrol ücreti zamlandı.

“Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Gelirleri Kanunu Uyarınca Radyo, Televizyon, Video ve Birleşik Cihazlar ile Bunların Dışında Kalan Radyo ve Televizyon Yayınlarını Almaya Yarayan Her Türlü Cihazdan Alınacak Bandrol Ücretlerine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar” Resmi Gazete’de yayımlandı.

Elektronik cihazların fiyatı her geçen gün artıyor. Buna sebep olarak da başlıca enflasyon, dolar kuru ve alınan yüksek vergiler gösterilebilir. Türk Lirası’nın değer kaybetmeye başladığı bu günlerde, herkes teknolojik cihazlara zam gelebileceğini düşünüyordu. Fakat kur yükselişi fiyatlara yansımadan önce TRT bandrol ücreti zamlandı.

Neredeyse tüm teknolojik cihazlardan alınan bu ücret TV, kamera ve radyolarda yüzde 16, akıllı telefonlarda yüzde 10, akıllı saatlerde yüzde 8, bilgisayar ve tabletlerde ise yüzde 2 seviyesindeydi. Bu oranlar bu gece itibariyle güncellendi.

Yeni düzenlemeye göre TV, kamera ve radyolardan alınan yüzde 16’lık ücrette bir değişim olmayacak. Fakat akıllı telefonlarda yüzde 10 yerine yüzde 12, akıllı saatlerde yüzde 8 yerine yüzde 14, tablet ve bilgisayarlarda ise yüzde 2 yerine yüzde 4’lük bir tutar kesilecek.

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.