islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

ELON MUSK GAZZE KONUSUNDA ÇARK ETTİ!

ELON MUSK GAZZE KONUSUNDA ÇARK ETTİ!
30 Kasım 2023 11:35
A+
A-

New York Times’ın 2023 DealBook Zirvesi’ne konuşmacı olarak katılan Elon Musk, “antisemitik” bulunan paylaşımı hakkında, “Platformda şimdiye kadar yaptığım en aptalca olmasa da en aptalca şeylerden biri.” ifadesini kullandı.

Musk, “O twit veya gönderi için üzgünüm.” dedi.

ABD‘li milyarder, bununla birlikte, paylaşımına tepki olarak X platformundan reklamlarını kaldıran firmalara küfürlü ifadelerle sert çıktı.

Elon Musk, “Eğer biri bana reklam veya para yoluyla şantaj yapacaksa defolsun gitsin. Lanet olsun. Yeterince açık oldu mu?” dedi.

Bazıları tarafından kendisinden nefret edilmesini umursamadığını belirten Musk, “Nefretten vazgeçin. Beğenilmeyi istemenin gerçek bir zayıflığı var.” şeklinde konuştu.

“Tüm dünya, o reklamcıların şirketi öldürdüğünü bilecek ve biz bunu çok detaylı bir şekilde belgeleyeceğiz.” diyen Musk, kendisini destekleyen takipçilerinin söz konusu firmaları benzer şekilde boykot edeceği imasında bulundu.

Musk, ayrıca İsrail’e gerçekleştirdiği ziyaretin söz konusu twitlerden önce planlandığını, bunun “bir özür turu” olmadığını dile getirdi.

Takipçisinin paylaşımına yaptığı yorum “antisemitik” bulunmuştu

Antisemitik olduğu iddialarını reddeden iş insanı, bir kullanıcının X’te yaptığı, “Yahudiler, insanlardan kendilerine karşı kullanmayı bırakmalarını istedikleri nefreti tam da beyazlara karşı kullanıyor.” paylaşımına “Gerçekleri söyledin.” yorumunu yapmıştı.

Aralarında Apple, Warner Bros, Disney, Paramount, NBCUniversal, Discovery ve Comcast gibi şirketlerin de bulunduğu birçok kuruluş, paylaşıma tepki olarak X’teki reklamlarını iptal etmişti.

Konuya ilişkin Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada Musk, “Yahudi karşıtlığını teşvik etmekle” suçlanmış, “Yahudi karşıtı ve ırkçı nefretin iğrenç şekilde teşvik edilmesini en güçlü ifadelerle kınıyoruz.” değerlendirmesinde bulunulmuştu.

“Hiçbir şey gerçeklerden daha fazlası olamaz.” ifadesiyle hakkındaki iddialara cevap veren Musk, 27 Kasım’da İsrail’in Gazze Şeridi sınırında yer alan Kfar Aza beldesini ziyaret etmiş, Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve Başbakan Binyamin Netanyahu ile görüşmüştü.

HABER YORUM

7 Ekim’den sonra Elon Musk’ın bir kullanıcının X’te yaptığı, “Yahudiler, insanlardan kendilerine karşı kullanmayı bırakmalarını istedikleri nefreti tam da beyazlara karşı kullanıyor” paylaşımına “Gerçekleri söyledin” yorumunu yapmıştı. Bu paylaşımdan sonra Musk’a, antisemitist damgası vuran kampanyalar başlatılmış, Apple, Warner Bros, Disney, Paramount, NBCUniversal, Discovery ve Comcast gibi şirketlerin de bulunduğu birçok kuruluş, paylaşıma tepki olarak X’teki reklamlarını iptal etmişti.

Ancak Yahudi lobilerinin baskısı altında kalan Musk, İsrail’e gitmek zorunda bırakıldı ve Binyamin Netenyahu ve avenesinin kurguladığı tiyatroyu izledi.

Tiyatroyu izleyen Elon Musk, yüz seksen derece dönüş yaparak, bütün dünyaya antisemitist olmadığını ispatlama çabasına girdi.

Elon Musk, “Gazze’de ki eğitim sisteminin değişmesi gerektiğini çünkü bu eğitim sisteminin masum insanları katletmeyi öğrettiğini” söyleyecek kadar da ileri gitti.

Gazze bombardımanını görüp, Mücahidlerin ve Gazze insanının Allah’a olan teslimiyetinden etkilendiği ve İslam’ı araştırmaya yöneldiği bir dönemde Elon Musk’ın bu açıklamasını talihsizlik, terbiyesizlik ve hadsizlik olarak görüyoruz.

İslam’ın öldürmeyi değil yaşatmayı emreden bir din olduğunu haykırmak ve şu ayeti kerimeyi hafızalara bir kez daha kazımak istiyoruz:

“Bunun için İsrailoğullarına şöyle yazdık: “Kim bir kimseyi bir kimseye veya yeryüzünde bozgunculuğa karşılık olmadan öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de onu diriltirse (ölümden kurtarırsa) bütün insanları diriltmiş gibi olur”. And olsun ki, onlara belgelerle peygamberlerimiz geldi, sonra buna rağmen, onların çoğu yeryüzünde taşkınlık edenler oldu.” (Maide 32)

Müslümanların, teknolojik açıdan ve bağımsız bir şekilde kendi sosyal medya platformlarını kurabildiği günlerin, gelmesi gerektiğini önemine binaen bir kez daha dile getirmek ve belirtmek istiyoruz.

*Facebook’un siyonistlerin hizmetinde olması doğal değil midir?

MİRATHABER.COM

 

 

ETİKETLER: Manşet