islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3863
EURO
34,7722
ALTIN
2.405,67
BIST
10.195,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

ALİ GAFFAR OKKAN: DİYARBAKIRIN KALBİNDEKİ KAHRAMAN

ALİ GAFFAR OKKAN: DİYARBAKIRIN KALBİNDEKİ KAHRAMAN
24 Ocak 2024 11:44
A+
A-

Ali Gaffar Okkan, 1952 yılında Sakarya’nın Hendek ilçesinde dünyaya geldi. Polis Kolejinden ve Polis Akademisinden başarıyla mezun oldu. Ali Gaffar Okkan, ardından polislik kariyerine İzmir Emniyet Müdürlüğünde başladı. Çeşitli görevlerden sonra Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünde önemli adımlar attı ve şube müdürlüğüne terfi etti.

Erken Kariyer ve Eğitim Durumu 

Okkan, 1952 yılında Sakarya’nın Hendek ilçesinde dünyaya geldi. Polis Kolejinden ve Polis Akademisinden başarıyla mezun oldu. Ali Gaffar Okkan, polislik kariyerine İzmir Emniyet Müdürlüğünde başladı. Çeşitli görevlerden sonra Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünde önemli adımlar attı ve şube müdürlüğüne terfi etti.

Diyarbakır’da Değişim Rüzgarları Başladı:

Diyarbakırda kadın polislerin ilk kez trafik yönetimine katılması ve  Okkan’ın iki rengarenk otomobil ile başlattığı yenilikçi uygulamalar ve toplumsal hizmete olan katkıları gün geçtikçe artıyordu.

Eskişehir ve Kars Emniyet Müdürlüklerinde de görev alan Okkan, 1997 yılında Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü görevine başladı. Bu süre zarfında, Diyarbakır’daki huzur ve güvenliği sağlama konusunda önemli çalışmalara imza attı. Kadın polislerin ilk kez trafikte aktif rol alması, Okkan’ın yenilikçi uygulamalarından biriydi. Onun döneminde, iki renkli otomobille kadın polisler, kaybolan çocukları ailelerine ulaştırıyor ve yaşlılara yardım ediyordu.

Vatandaşla İç İçe Bir Lider: 

Ali Gaffar Okkan’ın gece gizlice kenti dolaşması, esnaf ziyaretleri, vatandaşlarla doğrudan iletişimi ve onların sorunlarına verdiği samimi cevaplar halk tarafından çok sevilmesine neden oldu.

Okkan, sadece görevdeyken değil, geceleri de tebdili kıyafetle kenti dolaşarak vatandaşların sorunlarını dinlerdi. Ve ayrıca onlara yardımcı olurdu. Bu, onun halkla olan güçlü bağını ve bunun yanı sıra samimi ilişkisini gösteren önemli bir özellikti.

Spor ve Eğitime Verdiği Destek: 

Ali Gaffar Okkan’ın Diyarbakırspor ve gençler için yaptığı çalışmalar, spora ve eğitime olan katkısı, Diyarbakırspor‘un onursal başkanlığına nasıl yükseldiğini herkes gördü.

Spor ve eğitime olan desteğiyle de tanınan Okkan, özellikle Diyarbakırspor’a verdiği destekle biliniyordu. Kulübün 1. Lig’e yükselmesi için gösterdiği çabalar ve maçlardaki aktif varlığıyla taraftarların sevgilisi haline geldi. Diyarbakırspor, onun katkılarından dolayı Okkan’ı onursal başkan ilan ettiler.

Diyarbakırlılar Çocuklarına İsmini Verdi

Diyarbakırlılar Okkan’a duydukları sevgi nedeniyle hatırasını yaşatmak için doğan çocuklarına onun ismini verdi. Kentte “Ali Gaffar” ismini taşıyan onlarca çocuktan bazıları, şehadetinin yıl dönümünde Sakarya’ya giderek Okkan’ı mezarı başında yad ediyor.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE