islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

“ALLAH KULUNA KÂFİ DEĞİL Mİ?

“ALLAH KULUNA KÂFİ DEĞİL Mİ?

“Allah kuluna kâfi değil mi?” Zümer Suresi – 36. Ayet

Vecihi Hürkuşlar, Selahattin Reşit Alanlar, Nuri Demirağlar, Nuri Killigiller dönemin hükümet yapısı içinde nice engellemelere uğrayarak girişimleri, içeriden ve dışarıdan engellendi ve harcanıp soldurulan yiğitler olarak tarihimizin sayfasına utanç ile kaydedildiler. Cevherlerini milletimin gençliğine miras bırakarak ülkeme umudun öncüsü olarak iz bırakanlar zümresinde altın harfler ile yüreğimize kazınıp gittiler. Allah gani gani rahmet eylesin. Merhum Üstad Necmettin Erbakan’ın “AĞIR SANAYİ HAMLESİ”, Merhum Özal ile atılan adımların devamı, nice idealist mühendisimizin, sanayicimizin, yüreği ülkesi için çarpan pırıl pırıl gencimizin samimi çabaları sinsi yöntemlerle durduruldu ve hayal kırıklıklarına uğratıldı. Bunu kimi zaman açıkça, kimi zaman da sureti haktan görünerek yaptılar. Lakin Üstad Sezai Karakaoç’un o muhteşem naadini vird ettik; tertemiz yürekli gençliğimiz ile yaşlımız, kadınımız, kızımız yetişkin her bir ferdimiz ile:

Ülkendeki kuşlardan ne haber vardır
Mezarlardan bile yükselen bir bahar vardır
Aşk celladından ne çıkar, mademki yâr vardır
Yoktan da vardan da ötede bir Var vardır
Hep suç bende değil beni yakıp yıkan bir nazar vardır
O şarkıya özenip söylenecek mısralar vardır
Sakın kader deme kaderin üstünde bir kader vardır
Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır
Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardır
Yanmışsam külümden yapılan bir hisar vardır
Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır
Sırların sırrına ermek için sende anahtar vardır
Göğsünde sürgününü geri çağıran bir damar vardır
Senden umut kesmem kalbinde merhamet adlı bir çınar vardır
Sevgili
En sevgili… Ey sevgili!..
O en sevgili Vedüd olan Mevlam mahsun bırakmadı biz maşuklarını hamd O’nadır, tevekkül O’nadır daima
“Allah kuluna kâfi değil mi?” Zümer-36
Amenna ve saddakna. Elbet Allah kuluna, halis kullarına kafidir.
Millî muharip uçağımız KAAN’ın, Ülkemizin ilk süpersonik jet uçağı HÜRJET’in, ağır sınıf taarruz helikopterimiz ATAK-2’nin, ANKA-3 insansız savaş uçağımızın, uydu, tank, füze, sondaj gemilerimiz vb silahlarımız vücuda geldi elhamdülillah fakat Şeytan azapta ve bu başarılı durum daha kuvvetle bize saldırma güdülerini tahrik ediyor.

Alman dergileri, Fransız dergisi L’Express, İngiliz The Economist, Wall Street Journal gibi kuruluşlar her gün bizim aleyhimize, Muhalefet lehine haber yapıyor. Görünen net ve açıkça o ki bu seçim ABD ve Avrupa ile Türkiye arasında olacak. ABD, 15 Temmuz’da başaramadığını 14 Mayıs’ta başarmak için kolları sıvayacak. Bu durumda bütün imkanlarını seferber edecek. Bunu görmemekte asla masum bir kılıf aranmaz. En iyi ihtimal cehalettir ki cehalet memleketime atılan en büyük darbedir. Vatanını, milletini zerre kadar seven hiçbir fert, sırf Tayyip Erdoğan nefreti nedeniyle kendi değerlerine ve devletine, milletine düşman olamaz.

Muhalif seçmen, oy vereceği adaylara baktığında muhalif parti başkanlarını ve onların milletvekili listelerini görüyor. Erdoğan ve AK Parti nefreti gözleri kör ettiği için onların arkasındaki fotoğrafta yer alan ve gizlenmesi mümkün olmayan ABD gerçeğini görmüyor/görse de içinde taşıdığı nefret sebebiyle bunu önemsemiyor. Hatta bazıları bundan çok memnunlar.Elbet her hain planı yapacaklar. Onların kini, nefreti, arzusu ve kazanca dönük ideali, içimizde yuvalanan gafil kalanlarımız gibi üç günlük hesap üzere değil ki… Dünyaya açılmış Türk devleti ve milletimizin gönlündeki özgürce yer edinen maneviyatımızın kaynağı olan İslam dinini ortadan kaldırmanın hazırlığını yapıyorlar. Türkiye’yi dize getirirlerse diğer Müslüman ülkelerin de umutlarını kıracaklarını, seslerini kesebileceklerini ve nihayetinde ‘’yeni Dünya Düzeni’’ projelerinde kendi hegemonyalarına mahkum bir mankurt sistemi bu şekilde kurabileceklerini haince hesap ediyorlar.

15 Temmuz’da Türkiye’den gelecek sinyali bekliyorlardı. Başarılı olamadılar ama hedeften vazgeçmediler. Yalnızca taktik değiştirdiler. Şimdi stratejileri ABD Başkanı Joe Biden’in 3 sene önce (16 Aralık 2019) açıkça söylediği gibi muhalif partileri desteklemeleri. Türkiye’de Tayyip Erdoğan nefreti dışında hiçbir ortak hedefi bulunmayan irili ufaklı ne kadar parti, cemaat, terör örgütü ve Türkiye’ye zararlı unsur varsa tamamını bir araya getirdiler.

Rabbim yitirdiğimiz hafızamızı yenilesin. Hz. Musa aleyhisselam’ın duası bu zor zamanlarda sık sık tekrar edilmeli. Samimice tefekkür edilmeli.
Mûsâ dedi ki: “Ey rabbim! Dileseydin onları ve beni daha önce helâk ederdin. İçimizdeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden bizi helâk mı edeceksin? Bu iş, senin imtihanından başka bir şey değildir; onunla dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola iletirsin. Sen bizim velîmizsin. Artık bizi bağışla ve bize acı! Sen bağışlayanların en iyisisin.” Araf – 7/155

İnşallah Rahman olan Allah’tan temennimiz Sina Çöllerinde onlarca yıl perişan olan İsrailoğullarının hallerine bizi düşürmesin.
Lawrens’in yıllar önce söylediği “ Eğer Allah ve onun adaleti varsa ben ülkemin geleceğinden korkuyorum.” sözleri, zulümlerinin itirafıdır. Buna rağmen milletimin hiç de azımsanmayacak düzeydeki bir kısmı nasıl olur da tam fehmetmeden onların zulümlerine maşa olur.
İmamı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
“Bir kimsenin Müslüman olmasına alâmet, İslâm düşmanlarını tanıması, onlara aldanmaması, sözlerini dinlememesidir.” (RABBÂNÎ 163. Mektûb)
Onların meylettiği liderlerin durumu:
“Lafa gelince dürüstlük, gerçekte yalanın ve iftiranın dibi var.”
“Lafa gelince ahlak dersi vermek, gerçekte insanları linç etmek var.”
“Sözde ileri demokrasi var, özde ise faşizmin en ilkel hali var.”
Şunu çok açık ve net olarak biliyoruz ki: Millet Muhalifi İttifak’ın adayı seçilirse devleti bu kadar parti, örgüt ve oluşumu destekleyen ABD ve türevleri yönetecek. Seçilen değil “seçtiren” yönetecek.

14 Mayıs gecesi muhalefetin %50’yi aşması halinde devir tesliminin sürecinde vaat edilen olacak. Cezaevlerindeki terör suçluları serbest bırakılacak. PKK, FETÖ tutuklularını hayal ediniz neler yapabilirler? Cumhurbaşkanı Erdoğan veya AK Parti’den değil, Türkiye’den intikam alacaklar. Esas hedefleri cumhurbaşkanını devirmek değil tabii ki; devirmek istedikleri gerçek hedef, batıdan bağımsızlaşan ve dünyanın her yerine ilgi gösteren, kazan kazan prensibi ile güçlenen ve yeni bir uluslar arası güç merkezine dönüşen Türk Devleti’dir.

Bakınız ABD’li Senatör Bob Menendez, Türkiye ve Erdoğan’a neden düşman olduklarını net ve fasih olarak şöyle anlatıyor :
‘’Bir ülke düşünün önceden provokasyon olmadan başka bir ülkenin hava sahasını ve karasularını ihlal eden, başka bir ülkenin münhasır ekonomik bölgesinde talimler yapan, ABD yasalarını ihlal ederek Rus askeri malzemelerini satın alan, hemen hemen tüm diğer ülkelerden daha fazla avukat ve gazetecinin (Fetö ve PKK) hapiste olduğu ve siyasi rakibini seçimden önce hapse atan, AB üyesi bir ülkenin kıta sahanlığında (Yunanistan) araştırma yapma hakkını zorla engellemeye çalışan, Rusya’ya yönelik AB yaptırımlarına katılmadığı gibi aynı zamanda Rusya’ya yaklaşık 800 milyon dolar değerinde mal ihraç eden, Suriye demokratik güçleri (SDF-YPG-PKK gibi) ABD ortaklarına yönelik olanlar da dahil olmak üzere Irak ve Suriye’de devam eden hava saldırılarını yapan, NATO’nun kritik genişlemesini durduran 40.000 askerle bir AB ülkesini işgal etmeye devam (Kıbrıs) eden ve BM Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal eden ve Birleşmiş Milletler tarafından dondurulan bir bölgeyi açmaya çalışan (Kapalı Maraş), Rum Ortodoks inancına sahip onlarca vatandaşın Ruhani liderinin dini özgürlüğünü reddeden, UNESCO taahhütlerini ahitlerini ihlal ederek bir kiliseyi camiye çeviren (Ayasofya), AB personelini tutuklayan ve hapseden… Böyle bir ülkeyi nasıl betimlerdiniz?
-Sanırım bu ülkeye zorlu bir müttefik derdim.
-Ben bu ülkeye ‘’Türkiye’’ diyorum.’’
Daha neyin olmasını ve hangi hakikatin ortaya çıkmasını bekliyoruz. Felaket kapımıza dayanmış yalnızca seçim sonucunu bekliyor.
Seçimi ’’Cumhur İttifakı’’ kazanamamış olursa “Millet İttifakı” kazanmış da olmayacak. Türkiye kaybedecek, ABD ve Batı kazanmış olacak.
Derdimiz, gayretimiz, azmimiz ikinci atamız Nuh as timsali kabul edilsin dileriz. Gizli gizli, açık açık. Bire bir, topluluk olarak anlattığımız her şeyde kulaklarını tıkayan ve örtülerini başlarına çeken birileri var ise ‘‘Rabbim! Beni, anamı, babamı, evime inanmış olarak gireni, inanan erkek ve kadınları bağışla; zalimlerin de yalnız helakını artır.” Demekten gayri çare kalmadı biliriz.

Eğer seçimi, Millet Karşıtı ittifak kazanırsa, ABD öncülüğündeki Batı koalisyonu, Fransız ihtilalindekine benzer bir görüntü ile bu seçimi “Halk İhtilali”ne çevirmeyi hedefliyor.’’ söylentileri hiç de asılsız görünmüyor. 14 Mayıs’ta ABD’nin muhalefetin seçimi kaybetme ihtimali üzerinden hareketle, 15 Temmuz’daki işgal hazırlıkları gibi hazırlık yapıyor.
-‘’ABD nükleer denizaltısı USS San Juan, geçtiğimiz günlerde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi limanına demir attı.
-Ege’deki adalarda ve Yunanistan’daki ABD üsleri, Rusya’ya karşı değil, Türkiye’ye karşı görevde.
-ABD’nin en büyük uçak gemilerinden biri, USS George W. H. Bush, Akdeniz’de Türkiye’ye çok yakın Suriye kıyılarında o günü bekliyor.
-Irak ve Suriye’deki PKK/YPG terör şebekesine yeni görevlerini telkin etmek için en üst düzey ABD yetkililerinin biri geliyor diğeri gidiyor.
-Fransa hükümeti, göstere göstere terör örgütü PKK/YPG’nin üst kadrolarını cumhurbaşkanlığı sarayı ve parlamento dahil resmi makamlarda el üstünde ağırlıyor.
-ABD’nin ardından Fransa da Türkiye sınırındaki Dedeağaç’ta üs kuruyor. Daha birkaç gün önce Fransız “LANGUEDOC” fırkateyni Dedeağaç limanına yanaştı. Liman Başkanı Konstantinos Hatzimichael, “Bir Fransız gemisinin Dedeağaç limanına yanaşması tarihi bir an. Bir buçuk yüzyıl sonra Akdeniz’in kuzeydoğu ucundaki liman kentinde Fransız varlığının başlangıcı.” ifadelerini kullandı. Başka bir Fransız gemisinin ise bugünlerde Girit’in güneyinde olacağı ifade ediliyor.’’
Rabbim ne güzel buyuruyor:
” Şüphesiz size Rabbinizden basiretler (kalp gözünün anlayacağı deliller) gelmiştir.
Artık kim (hakkı) görürse faydası kendisine, kim de körlük ederse zararı kendinedir. Ben üzerinize bekçi değilim.” En’am suresi: 6/104
Yoluna İlet Bizleri!
‘’Allah’ım, bizi dosdoğru yola ilet!’’ Fâtiha-6
Tıkanmayan, takılmayan, tükenmeyen, bitmeyen, batmayan, bozmayan ve bozulmayan yoluna ilet bizleri!
Eğri büğrü, kavisli, virajlı ve yamuk yumuk yollar çok yordu bu ümmeti Allah’ım!
Dosdoğru yoluna ilet aciz kullarını!
Muhteşem nimetlerin, hayrın, barış ve selametin İslam üzere iki cihan izzeti ile en hayırlı ümmet olarak önümüze serildiği yeni günlere uyanmak temennimiz ile…
Selam ve dua ile kalınız.

ETİKETLER: ÜSTMANŞET, yazarlar
Yorumlar
  1. Hiç dedi ki:

    Yüreğine sağlık çok sevgili ve kıymetli kardeşim. Allah razı olsun inşaAllah. Sözde baharlar gelecekmiş! Görmezler mi baharlar geldi geçti çoktan, çiçek açan ağaçlar meyveye döndü de taşlanmakta… Rabbim bizi doğru yola ilet, sapkınlarınkine değil…

    1. Hatice Şebnem Diktürk dedi ki:

      Rabbim sizi korusun .Ne güzel dediniz

    2. Emine karakuş dedi ki:

      Amin

  2. Sema Koçak dedi ki:

    Hakikati en güzel şekilde anlatmışsınız hocam.Allah razı olsun.

  3. Melike dedi ki:

    ALEYKUM SELAM HOCAM DİLERİM RABBİMDEN ALLAH BİZ MUSLUMAN ALEMİNİN MAZLUMLARİN YETİM OKSUZLERİN VE GUNAHSİZ EVLATLARİMİZİN VE BİZLERİN YUZUNE BAKSİN. RECEP TAYYİP ERDOGAN. KAZANİR SEVGİLİ HOCAM COK GUZEL YAZİYA DEGİNMİSSİNİZ. ALLAH SİZDEN RAZİ OLSUN HOCAM İNSAALLAH. BEN ŞUNU BİLİRİMKİ BU CHP VE HDP LİLER BİR OLUP. ABD ULKESİNE. KOLELİK. YAPIP ONLARİN. DAİMA TURKİYEYİ KOLELESTİRMEYE. VE İNSANLARİ ESİR GİBİ KULLANMAYA CALİSMALARİ BENİ DELİ EDİYOR BU İNSANLAR. KÖR OLMUSLAR ESKİDEN DERLERDİKİ YURT DİSİNA GİDEKTE PARA BİRİKTİRİP EV ARABA ARSA MAL MULK ALALİM DERLERDİ TAYYİP GELDİ KURTLERE FAKİRLERE YETİMLERE DUL BAYANLARA ENGELLİLERE FAKİRLERE. BEKARLARA CİFCİLERE EMEKLİLERE HERSEYE YARDİMCİ OLDU. BU ADAM 20 SENE. COK GUZEL SEYLER YAPTİ. SAFAKTA KALKİP SİRA KUYRUK BEKLERDİK MUANE OLAC KAN TAHLİLLER İCİN. KUPKURU SANDALYEDE VE. KARTON SERERDİK YERE YATARDİK USTUMUZE. ÖRTECEK CARSAF BİLE YOKTU BEN O HASTANE KOSELERİNDE BOBREKLERİMİ KAYBETTİM YAA YAZZİKLAR OLSUN HERKESİN HERSEYİ VAR SUKURSUZLER ESKİDEN KURTCE KONUSMAK. SARKİ DİNLEMEK YASAKTİ DOVUP DOVUP KAPİNİN ÖNÜNE ATARLARDİ YAVVV NE CABUK UNUTTUNUZ EYY KURTLER KULLANİLDİGİNİZDAN NWZAMAN EMİN OLACAKSİNİZ ARTİK UYANİN YAVVV. ESKİDEN. SESLİ KURAN OKUYAZDİK BAS ORTUSU ORTMEMİZE İZİN VERMEDİLER NİCE KİZLARİMİZ BAS ÖRTÜ MAGDURLARİ OLDU GELECEKLERİ KARARDI GİZLİ SOHBETLERE GİDERDİK YAAA ŞİMDİ HERSEYİ VAR İNSANLARİN HEPSİ TAYYİP ERDOGANİN SAYESİNDEDİR CUNKU BİZLERİ YUKSELTTİ ADAM VE BİZLERE DEGERLERİMİZİ BİLDİRTTİ BİZLER KULLANİLİYORKEN EZİYORLARKEN SİMDİ KİMSENİN GUCU YETMİYOR BUNU MALESEF KORKAK ABD RECEP TAYYİP ERDOGANİN BAŞIMIZDAN YOK ETMEYE CALİSİYORLARKİ BİZLERE TİPKİ. FİLİSTİN SURİYELİLER GİBİ. KOLELESTİRMEKTİR UNUTMAYİN ONLARİN AMACLARİ BİZ MUSLUMAN DİN KARDESLERDİR ELE GECİRMEKTİR VE BİZLERİN PETROLLERİMİZİ VE. ALTİN MADEN YATAĞINA EL KOYMAKTİR AMACLARİ RABBİMDEN DİLERİM AMACLARİNA KAVUSAMAMALARİDİR ALLAHİM FİRSAT VERME ONLARİN HİLELERİ KENDİLERİNE KENDİ AYAKLARİNA DOLA YARABBEL ALEMİN NE OLURSUN SANA YALVARİYORUM TUM MUSLUMAN ALEMİNİ RECEP TAYYİP REİSİMİZİ GARİBANLARİN. BABASİNİ YARABBİM BİZLERİ KORU ABD VE İSRAİL. HDP CHP BAZİ ONLARA UYANLARDAN BİZLERİ KORU KOLLA YARABBİM NE OLURSUN BİZ YOLUMUZA DEVAM EDELİM ONLARA FİRSAT VERDİRTME YARABBİM TURKİYEMİ YUCELT TURKİYEMİ TAYYİPLE BERABER YUCET YARABBİM DAVA ADAMİDİR BİZLER SANA SİGİNİYORUZ YARABBİM TESLİMİYETİMİZ SANADİR. HEBABİL KUSLARİNİ ZALİMLERİN ÜZERLERİNE YAGDİRT YARABBİM ZALİMLERİN. YERİ CEHENNEM OLSUN İNSAALLAH SEN HAKLARİNDAN GEL. REİS KAZANACAKTİR İNSAALLAH. HOCAM COK İCİM DOLU BU BİR BOLUMUYDU VE COK SEYLER VAR ALLAH SİZDEN RAZİ OLSUN HOCAM ALLAH VAR GAM KEDER YOKTUR İNSAALLAH MERAK ETMEYİN RABBİM BİZLERE REİSİMİZLE BERABER. HZ MUHAMMEDİN SAVAS. ZAFERİ GİBİ BİZLERİ MÜJDELETSİN. ZAFER VE MUZAFFER. EYLESİN İNSAALLAH

  4. Emine karakuş dedi ki:

    Amin amin amin Merhametlilerin en merhametlisi Allahım sen zalime fırsat verme

  5. Ayse dedi ki:

    Ey Kitabı indiren ve hesabı süratli olan Allah’ım!Müttefik düşmanları dağıt.Allah’ım onları hezimete uğrat ve onları sars.(sav)