islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4621
EURO
34,7205
ALTIN
2.418,36
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

ALLAH NEDEN BAZI İNSANLARI KOLSUZ YARATTI? YAZIK DEĞİL Mİ ONLARA?

ALLAH NEDEN BAZI İNSANLARI KOLSUZ YARATTI? YAZIK DEĞİL Mİ ONLARA?

Allah neden bazı insanları kolsuz yarattı? Yazık değil mi onlara?

Yusuf dün akşam bu soruyu sorduğunda, yaşı küçük olduğu için birkaç aydır kaçamak cevaplar verdiğim ölüm ve ahiret konusu üzerine artık daha uzun konuşmam gerektiğini anladım. Çünkü konuşmazsam kafasındaki sorular büyüyecek ve bunlara mutlaka bir cevap bulacak. Bu cevaplar ruhunu tatmin etmediği sürece de doğru bir teslimiyetle Allah inancı geliştiremeyecek.

Onu karşıma aldım ve anlattım. “Bak Yusufcuğum öncelikle bilmen gereken Allah’a inanan Onun dediklerine uyan iyi insanlar için korkulacak hiçbir şey yok. Ayrıca inanan insanlar için hep güzellikler var. Allah biz insanları önce bu dünya için yarattı. Yaratılış amacımız da hep mutlu olmak, rahat içinde yaşamak değil. Yaşadığımız olumsuzluklara rağmen güçlü olabilmek, üretebilmek, inanabilmek ve iyilik yapabilmek. Evet bazı insanlar kolsuz doğuyor ve bu zor bir durum. Bununla mutlu olmayı başarabilmeleriyse onlar için bir ödül sebebi. Bizim şu an her şeyimiz var. Ama bir gün sahip olduğumuz her şeyi kaybedebiliriz de. Buna hazırlıklı olmalıyız. Başımıza kötü şeyler de gelebilir.

Bu durumda bize düşen güçlü olmak olacak.

Sonra ne olacak anne? O insanlar iyi olmaya devam ederlerse kolları çıkacak mı? Diye devam etti oğlum.  “Biz bu dünyada imtihan olmak için yaratıldık, ama bir de ahiret var.  Hep bana soruyorsun ya ölünce ne oluyor diye. Ölüm bu dünyadan ayrılmaktır sadece. Yani yok olmak demek değil. Bu dünyada iyilikten vazgeçmeyenler için ahirette çok güzellikler var. Kolu olmayan insanlar için en güçlü kollar var. Yani Allah’ı seven Onun dediğini yapanlar için hep güzellikler var. Hadi şimdi sana bir kitap seçeyim” diyerek ve güzel bir kitap okuyarak yatırdım oğlumu. Ölümün nasıl olduğu sorusunu, aslında en yakın örneği olan rüya ile bağdaştırmadım. Bu durum onda uyku korkusuna sebep olabilir diye.

Ve zamanla, yaşı büyüdükçe soruları artmaya, derinleşmeye başlayacak. Ben de insanların yaşadıkları sorunların ve zorlukların üstesinden gelebilmeleri için en güçlü duygunun bilinçli bir teslimiyet olduğunu biliyorum. Oğlumun da güzel bir imana sahip olabilmesi için kendimi güzelleştirmeye ve dua etmeye devam edeceğim.

Şeyma DEMİRCAN NAMAZCI

MİRATHABER.COM. -YOUTUBE- 

YAZARIN DİĞER YAZILARINA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ 

ETİKETLER: ÜSTMANŞET, yazarlar