islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4862
EURO
34,6800
ALTIN
2.406,91
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C

“ALLAH ZORLUKLARA KARŞI SABREDENLERLE BERABERDİR!”

“ALLAH ZORLUKLARA KARŞI SABREDENLERLE BERABERDİR!”

Biz Allah’a inanıyoruz ve ancak O’ndan yardım bekliyoruz.

Talut ordusuyla yola çıkınca,….. “Bu gün, Câlût ve ordusuna karşı savaşacak gücümüz yoktur!” dediler. Mahşer günü Allah’ın huzuruna çıkacaklarına yürekten inananlar ise:
“Nice küçük ve inançlı topluluklar vardır ki, Allah’ın izniyle, büyük fakat gerçek inançtan yoksun nice orduları, kalabalıkları bozguna uğratmıştır. Unutmayın arkadaşlar; Allah, zorluklara karşı sabredenlerle beraberdir!” dediler. (Bakara 249)

Ya Rab indir tecellilerini
Esmaül hüsnanın en güzel isimlerini
Yerleri, gökleri, yedi kat semaları, yedi kat arzı kaplayan ve arasında bulunan her şeyi
Görünür görünmez ordularınla şu an itibariyle gönder Ya Rabbi!
Şah damarlarından yakalasınlar..
Uçaklarını ve bombalarını kendilerine döndür Ya İlahi
İzzetli kulların Kassam tugaylarına ve onurlu Gazze halkına, o halka yapılan zulmün karşısında durana, yanında durmayana zafer nasip eyle Kainatın tek sahibi.
Biliriz sen buna Kadir’sin
Ya Muin Ya Allah
Nice küçük ve inançlı topluluklar vardır ki, Allah’ın izniyle, büyük fakat inançtan yoksun nice orduları, dev kalabalıkları bozguna uğratmıştır. Kassam tugaylarından küçük ve inançlı bir topluluk ne güzel dua ettiler bu gece. Milyon kez Aminler yükselsin makbul haliyle göklere. Allahümme Amin.
‘Allah’ım senden istiyoruz. Esirleri ve Aksayı kurtar. Müslümanları evlerine geri döndür. Bizi mücahitlerden yap ve bize fetih ver. Allah’ım bizi yolunda olanlardan eyle ve bizi değiştirme. Ey Rabbimiz! Üzerimize sabır yağdır. Ayaklarımızı sabit kıl. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et.’’
Unutmayalım; Allah, zorluklara karşı sabredenlerle beraberdir.
Küçük de olsa inancı SALİH toplulukların ruhundan olalım.

BU RUHU KORUYALIM..!
ZİRA BU RUH,
YESRİBİ MEDİNE,
CONSTANTİNE’Yİ İSTANBUL YAPAN RUHTUR.
VE YENİDEN AYNI RUHU TAŞIYAN FATİH’LER İLE TARİH, TEL AVİV’İ FİLİSTİN’İN YENİ ŞEHRİ YAPACAK YENİ FETİHLERE DE GEBEDİR İNŞALLAH.

Ümit varız bi-iznillah. Bir zamanların direniş sembolü taş atan küçük çocuklar iken işte bu çocuklar gencecik özgür ruhları, ölümden korkmaz adayışları ile Siyonist katillere kök söktürüyor. Bakın Filistinli bir genç ne söylüyor. O iman dolu halka hayran olmamak mümkün değil. Buyrun :
‘’Neden İsrail’in Filistinlileri asla yenemeyeceğini biliyor musunuz : çünkü Filistinlilerin çoğu Müslüman.
Ve Müslümanlar Dünya hayatını umursamıyorlar, umursamıyoruz.
Binaya dini değerlerimiz uğruna sadece Allah rızası için canımızı, bedenimizi feda etmeye hazırız.
Filistinlilerin gelecekteki durumu hakkında hiçbir endişem yok. Gelecekte ne olacak, bize ne olacak ?
Bu dünyada Allah’tan başka hiçbir şeyden korkmayız. Bu korkusuzluk İsrail ve batıyı dehşete düşürüyor.
İsrail ve batı her ne sebeple olursa olsun Müslümanları katletmeye devam etse de, günün sonunda. Ne herhangi bir hükümete, ne herhangi bir bireye, ne de herhangi bir kurtuluşa yalnızca yaratıcımıza SADECE ALLAH’A BOYUN EĞECEĞİZ. bu yüzden bizden kurtulmak sonsuza dek imkansız olacak. Şu anda Gazze’de olup bitenlerde hepimizin gördüğü şey ne ?
Oradaki bütün Filistinlilerin evleri yıkıldıktan, bütün aileleri İsrail’in bombaları tarafından öldürüldükten sonra ne diyorlar ?
Allahu ekber.
Allah bize yeter.
O ne güzel vekildir.
Allah’tan başka ilah yoktur.’’
Bir diğeri de Gazze’nin güneyinde İsrail saldırısında şehit edilen 32 yaşındaki Filistinli yazar ve şair Hiba Abu Nada’nın son sözlerine dair muhteşem tanıklık imana:

“Kendimizi kaosun ortasında tarif edilemez bir mutluluk içinde buluyoruz. Yıkıntıların ortasında yeni bir şehir ortaya çıkıyor; bu da dayanıklılığımızın bir kanıtı. Acı çığlıkları havada yankılanıyor, doktorların kanlı kıyafetlerine karışıyor.”
Hamas liderlerinden Usame Hamdan: “İsrail, şu anda Gazze’ye kara harekatı düzenliyor. Aksini söylemeleri ise yenildiklerinde başarısız olduklarının bilinmesini istememelerinden kaynaklanıyor.” diyor ve muhteşem bir analiz yaparak bizi büyük resmi görmeye davet ediyor.
Şu bilinç ve itikat karşısında saygı ve muhabbetle selam vermemek ne mümkün, Selam olsun Filistin ‘in yiğitlerine, Gazze’nin kahramanlarına, El Halil in Serdengeçtilerine…

Böyle bir topluluk nasıl yenilir ?
Yenilirse ancak ; onları sessizce seyreden dostları ve hain düşmanları yenilir.
Gelinen nokta öyle mübin ki; kendini sürekli geliştiren artık sadece taş atmayan bir topluluk var. Sadece dua edip zilletle yardım bekleyerek dünyaya yalvaran değil o mübarek kullar. İslam’ın ve insanlığın izzetine yakışır haliyle okuyarak, çalışarak, gece ibadet ve hizmet eden; füze, roket yapan, sinyal okuyan, frekans bozan, şifre kıran, aç kalan, annesini toprağa veren, kardeşinin kefenlenme sırasını kardeşinin cenazesi kucağında bekleyen bu çocuklar, bu acıyı kodlarına, memlerine ve genlerine kazıdılar. Bu genetik mühendisliği bizzat yaparak kahramanlar üreten Siyonist katillerden geçmişin intikamını Allah’ın yardımıyla alacaklar inş.

Biz de sadece susup ağlamıyoruz. Biz de büyüdük elhamdülillah. Biraz ergen takılıyorduk gerçi ya bu kadar bebek, kadın, çocuk, ihtiyar bir bilgisayar oyunundaki similasyon timsali ve fakat apaçık arenada teker teker değil yüzlerce toprağa düşünce büyüdük şamarı yiyen evlat misali adeta. Kamuoyu oluşturabiliyor, mazlumun yanında zalimin karşısında bize göre az fakat Rabbimin mağfiretine muhtaç olarak çabalıyoruz. Safımız belli. Umarım bu zulümden azad etsin Afuv ve Ğafur olan bizi. GENİŞ AÇIDAN bakacak olursak Siyonist ZALİMLERE 10 yıl öncesine göre daha fazla zarar veriyorlar.
Burası dünya. Burada tüm işler yarım kalır, biz de epey hantal yürüdük imtihan yolunda amma Cebbar olan Allah’ım ! Sen bizi fadlın ile ört ve EKSİKLERİMİZİ tamamla. Yarın, ertesi gün, sonraki gün. Muntakim olan Allah bizi elbet de intikamına memur kılacak. Elbet bizim de içimizden izzetli, şerefli, cesur bir topluluk çıkacak.

Bize büyük resmi görmemiz ve asla pes etmeyen umudun taşıyıcıları ve nurun taraftarlarına yakışır feraset ile bakmamızı sağlayan bilgiyi ‘’Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres’’ veriyor. Buyurun:

“Tarih hepimizi yargılayacak.”
Ey karanlığın yanında kıyama duranlar !
Ey dostun karşısında dost olup da bu zulme suskun kalan korkaklar.
Tarih ve yaradan sizi de yargılayacak.
Allah nurunu tamamlayacak.
Selam ve dua ile kalınız.

Hatice Şebnem Diktürk 

ETİKETLER: ÜSTMANŞET, yazarlar
Yorumlar
  1. Hiç dedi ki:

    Rabbimin yazdığı kader şüphesiz gerçekleşecek. O güne kadar imtihanı kimler geçecek? Ateşe su taşıyan karıncanın dâhi hakkı verilecek iken her birimiz için de mesele budur. Allah ecrini binlerce misli versin inşaAllah çok sevgili ve kıymetli kardeşim…