islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5487
EURO
34,8620
ALTIN
2.424,10
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Alman Cumhurbaşkanı: İslam Düşmanı Saldırılara Hoşgörü Olmaz

Alman Cumhurbaşkanı: İslam Düşmanı Saldırılara Hoşgörü Olmaz

Mirat Haber Ajansı

Almanya cumhurbaşkanı, ülkenin Müslüman vatandaşlarına yönelik aşırı ırkçı nefretin ve aşırı sağcıların şiddetinin ülkede demokratik çoğunluk tarafından hoş görülmediğini bildirdi. Ramazan Bayramını kutlayan eden bir mesajda Frank-Walter Steinmeier, bu yılki bayramın, Müslümanların kurban edildiği Hanau’daki son ırkçı terörist saldırı tarafından gölgede bırakıldığını söyledi. Barış içinde bir arada yaşamaya ve bu ülkede paylaştığımız tüm değerlere bir saldırı olduğunu söyleyen cumhurbaşkanı, insan onuruna, hoşgörü ve çeşitliliğe saygıdan, inanç özgürlüğünden bahsetti.

Şubat ayında aşırı sağcı bir aşırılıkçı Hanau’da iki kafeye saldırdı ve dokuz kişiyi göçmen olmaları nedeniyle öldürdü. Bir Bosnalı, bir Bulgar, bir Rumen ve bir Alman-Afgan vatandaşı yanısıra ırkçı terör saldırısında Türk kökenli dört kişi öldü. Almanya’da artan sayıda tehdit ve saldırı, son aylarda camileri ve toplum kurumlarını hedef alarak ülkenin Müslüman nüfusu arasındaki korkuları artırdı. Şubat ayında polis, aşırı sağ bir terör hücresini yakaladı ve ülkedeki iç savaş benzeri bir durumu kışkırtmak için altı camiye saldırmak üzere 12 şüpheliyi tutukladı. Pazartesi günü güney Almanya’daki caminin kapısına bir domuz başı monte edildi.

İçişleri Bakanı Horst Seehofer Çarşamba günü özel bir Bakanlar toplantısından sonra hükümetin aşırılıkçılığa, ırkçılığa ve yabancı düşmanlığına karşı “sıfır tolerans politikası” uygulayacağını söyledi. Almanya, Fransa’dan sonra Batı Avrupa’da ikinci büyük Müslüman nüfusa sahip. Ülkenin yaklaşık 4.7 milyon Müslümanı arasında 3 milyon Türk kökenli.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.